En ny känsla

0 kommentarer

Klockan är är nästan tio men än ger solen ifrån sig några enstaka, sista strålar av varmt ljus som fyller rummet. Ljuset kommer inte bara in genom fönstret, en energifylld känslan av ljus och förhoppningar för morgondagen växer även inom mig.

Även om våra arbetstimmar är lika många varje dag, känns det som om just den här dagen varit lite längre än andra. Orsaken till det måste vara allt vi har åstadkommit och hunnit med under dagen. Inte minst förberedandet av presentationen av våra befintliga idéerna som senare under förmiddagen hölls och fick oss att se på uppdraget på ett helt nytt sätt. Mötet med juryn fick oss att inse att vi måste ta ställning för våra idéer; är det här något som kommunen bara måste göra eller något som kan vara mer anpassningsbart/valbart? Frågor vi numera ställer oss själva inför planeringen av presentationen som kommer att äga rum i augusti.

Dagen har även fått mig att inse att gruppen verkligen är ett team, att det är vi 7 inflytandepiloter + Emmelie och Anna som faktiskt vet vad som bör göras för att nå miljömålen och klara upptaget, för ett hållbarare Nacka kommun.

Med vår drivkraft och vilja, vet jag att vi kommer att utveckla våra idéer maximalt och kunna stå i stadshuset den 24e augusti och säga “Vi vill det här!”. Vi är trots allt generationen som kommer att leva i det Nacka vi under dagen, nästa vecka och tiden som gått försöker finna lösningarna för.

Solen börjar gå ner men för mig kvarstår den ljusa känslan. Jag känner på mig att vi under morgondagen kommer prestera. Finna svaren på frågorna vi ännu inte löst, kanske komma med en ytterligare idé?, kombinera flera av våra idéer? Hur den än blir, morgondagen, har denna långa dag givit oss en ny motivation som kommer att föra oss framåt och hjälpa oss finna svaren på våra svåraste problem.

Ulrika Hafström

 

Be Sociable, Share!
Det här inlägget postades i Engagemang för miljön, Ungt Inflytande. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar