Vecka 2, tisdag. presentation och Love

0 kommentarer

Idag var den andra dagen under den andra veckan och vi började med att helgruppen fick se på en kort dokumentär. Dokumentären handlade om hur man kan hjälpa andra och miljön genom att dela, återanvända, och låna. Efter dokumentären fick vi i grupper om tre (en från varje uppdragsgrupp) diskutera om hur det de pratade om i filmen bidrog till eller påverkade våra uppdrag.

Efter diskussionen splittrades helgruppen till de tre uppdragsgrupperna och vardera grupp gick sedan in i sina egna rum för att förbereda inför presentationen som vi skulle ha. Denna presentation skulle utföras av varje uppdraggsgrupp framför resten av helgruppen och skulle förklara vad uppdraget handlade om, vad man hade kommit fram till hittills, och skulle även inkludera idéer/förslag till lösningen om man hade kommit på några. När presentationen var klar kunde “publiken”skriva förslag och egna idéer på post-it-lappar och sätta fast dem på våra affischer.

Presentationerna började runt kl 11 och mångfaldsgruppen började. Efter dem körde vi, entreprenörsgruppen, och vi hade våran presentation fram till lunchen. Miljögruppen fick därmed göra sin presentation efter lunchen.

När alla presentationer var klara splittrades helgruppen återigen och alla fick gå tillbaka till sina uppdragsrum, förutom några få från varje grupp som skulle på möte (i vår grupps fall var det Becca och Alice). I vårt rum satt då Love (en före detta anställd på ungt inflytande från några år tillbaka) som skulle ge oss råd, kritik, och kanske till och med nya idéer till vårt uppdrag.

I slutet av dagen kände alla att Love hade förstört många av våra idéer men att detta hade hjälpt till med att skapa nya eller förstärka gamla.

/Ivar Ferling
Ungt inflytande

 

Be Sociable, Share!
Det här inlägget postades i Innovativt växande i Nacka. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar