Vecka 1 avklarad!

0 kommentarer

Då var sista dagen för vecka 1 avklarat. Redan? Vi inledde dagen med en incheckning, och dagens fråga blev följande: ”Vad är det första du tänker på när du hör ordet Islam?”. Denna fantastiska och fina fråga blev ställd av vår minst lika fina medpilot Wiam. Vi fortsatte dagen med att vidare diskutera kring begreppet ‘mångfald’ för att se om vi lyckats få ett annat perspektiv på det hela. Sedan begav sig alla, två och två, ut till vildmarken (Fisksätra, Nacka Forum och Ektorp) i Nacka, för att höra vad Nackas boende har att säga om samhället och ordet ‘mångfald’. Vi lyckades samla nya idérika perspektiv, vilket jag personligen tror kommer gynna oss mycket framöver. Efter att ha vandrat ute i Nacka samlades alla i vårt rum Tollare för att framföra och vidare diskutera med gruppen om vad vi hade hittat. Det blev en väldigt intressant diskussion då alla hade helt olika saker att förmedla/lägga fram på bordet, men i slutändan fick man en känsla av att alla var eniga om allt som blev sagd. För att komma ut ur den professionella och seriösa omgivningen, bestämde sig våra underbara ledare Louise och Tove att jag skulle lära resten av gruppen några Bollywood/magdans-steg, då de fått reda på att jag har tränat det hela livet. HAHAHAHAHAHHA GROUP PRESSURE OVER HERE! Jag måste applådera till min grupp som lyckas mycket väl med dansstegen jag visade, I’M SO PROUD!! Alla bör veta att inne i Tollare så är omgivningen inte så värst seriös, utan det finns mycket flum och skratt involverad. Men, det betyder verkligen inte att vi inte tar vårt uppdrag seriöst, utan bara att vi arbetar kring det på vårt lilla fina sätt. Med det sagt, så fortsatte vi eftermiddagen med en liten lek, där man i tur och ordning fick sätta sig på en stol för att låta resten av gruppen inom loppet av ungefär två minuter skriva positiva saker om en på postitlappar. OOOOOOOHHHHH det var sååååååååååååååå kuuuuuuuuuuuullllllll!! Dagen avslutades med en utcheckning, där frågan blev: ”vad ser jag mest fram emot i sommar?”, ställd av den mycket intelligenta inflytandepiloten Axxel (med dubbel X).

Dagen slutade dock inte här, utan ledarna bad alla grupper att samlas för lite fika… Mmmm kladdkaka med jordgubbar och grädde. Tyvärr kunde jag inte ta del av den fina överraskningen då det är Ramadan och jag fastar, men jag uppskattade hursomhelst den underbara omtanken.

Hittills känns allt väldigt bra, och arbetet flyter på som bara den. En massa postitlappar har lagts upp, och vi förväntar oss flera nästa vecka. Bortifrån det så känns det verkligen som gruppen klickar och dynamiken är på topp.

Wow, en mycket minnesrik och produktiv dag!

Ps. en hälsning från oss all till vår inflytandepilot Otto, som tyvärr inte kunnat komma idag på grund av migrän… KRYA!

Hina

Be Sociable, Share!
Det här inlägget postades i Mångfald i Nacka. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar