Första dagen, första steget

0 kommentarer

När jag kliver upp för de stora stentrapporna känner jag hur nervositeten växer inom mig. Försiktigt försöker jag smälta in bland resten av ungdomarna som samlat sig i en cirkel på entréplanet, liksom jag, lite nervösa men på samma gång redo för den nya utmaning.

Nervositeten som jag tidigare känt försvann snabbt efter en rad olika moment där vi genom presentationer och sammarbetsövningar lärde känna varandra lite bättre, från att ha varit främlingar. Förmiddagen bjöd även på ett “smakprov” på hur de tre veckorna skulle komma att se ut, där “brainstorming” som sedan kan bli till smarta idéer framförallt ägde rum under eftermiddagen.

Efter lunch hade vi fått våra uppdrag presenterade och det kändes som att hela gruppen var taggad och redo att sätta igång med idé “spånande”t och diskussionerna som kan föra idéerna framåt. Vi skapade även en facebookgrupp som vi kan använda för att informera varandra (ifall någon inte är där) samt ställa frågor till varandra när vi inte jobbar. Slutligen fick vi veta mer specifikt om vad vårt uppdrag handlar om, där huvudfrågan frågan lyder “Hur gör vi Nacka miljövänligare?”. Gruppen har redan visat potential, då det känns som att vi kompletterar varandra väl genom våra olika förkunskaper och engagemang.

Med säkerhet kan vi säga att det känns som att detta kommer bli tre oerhört roliga och lärorika veckor!

Ulrika Hafström

 

 

Be Sociable, Share!
Det här inlägget postades i Engagemang för miljön. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar