Two down one to go

0 kommentarer

Fredag!
Vecka två har varit en blanding av känslor för grupp fyra… Vi har gått från extremt stolta över våra idéer och arbetet vi gjort till helt tömda på självkänsla och tillbaks igen.

Det ska sägas att uppdraget vi fått skiljer sig ganska ordentligt från resten, vi ska alltså inspirera med våra tankar om hur man lever upp till nackas vision öppenhet och mångfald när nacka bygger stad. Hittills har uppfattningarna om uppgiften varit minst sagt olika. Ämnet är brett och har varit svårt att greppa för de flesta.

Veckan började med ett mer konkret formande av idéer och visioner, att försöka skapa något mer konkret av det vi dittills kommit på. Redan här var det svårt att egentligen förstå hur konkreta vi fick vara, då vi egentligen bara fått en idé att “bolla med” och instruktioner om fem goda råd och tre varningar som vi i Augusti ska ge till ledningen. Räddningen var dock nära! Redan dagen därpå skulle förra årets deltagare Filip och Love komma med råd och kritik.

På Tisdagen var det dags för mötet då det var uppenbart att det inte bara var vi som hade svårt att greppa uppdraget… Vi fick väldigt mycket bra kritik, men den ständigt aktuella frågan om hur konkreta våra råd förväntas vara dök upp och den var större än någonsin. Som tur var skulle vi direkt efter det något förvirrade mötet träffa ägaren till uppdraget, Ann-Sofie Mårtensson. Mötet var nog det viktigaste denna vecka, här vände det! Efter en timmas diskussion, frågor och svar verkade det som hela gruppen verkligen förstod vad allt handlade om och allting kändes roligt igen!

Hela Onsdagen bestod av hårt jobb, vi fastställde till fyra av fem råd till ledningen; kommunikation, frivilligt engagemang, aktiviteter och events, känsla. Dessa ämnen är alla i gruppen eniga om att de är viktiga i utvecklingen mot ett öppnare och mer mångfaldigt nacka. När Onsdagen var slut var vi trötta, men nöjda och självsäkra igen!

På Torsdagen väntade ett möte med “panelen”, bestående av Clara Broryd Palmberg, Mats Bohman och Katarina Fredrika, nu skulle vi redovisa vår arbetsprocess och vad vi dittills kommit fram till. Vi var väldigt nervösa, då det varit lite krångligt med allting. Men, det gick superbra! Panelen hade verkligen förstått vårat uppdrag, så någon kritik för att vi inte var konkreta nog fanns inte på kartan och idén om “paraplyuppdraget” föddes. Vi ska alltså låta uppgiften vara lite luddig och jobba på idéer, verkligen satsa på att inspirera för att låta de andra grupperna ta hand om de lite mer konkreta detaljerna. Resten av dagen bestod mest av besök på NAV i Dieselverkstaden och på Stockholms länsmuséum och fortsatt arbete på att utveckla våra idéer utifrån kritiken vi fått av panelen. Bra dag!

Idag, Fredag har vi jobbat ännu mer för att sedan redovisa för alla andra grupper om våra idéer. Alla gjorde ett jättebra jobb, både på redovisningarna men också feedbackmässigt. Vi fick mycket kommentarer som är bra att ha i bakhuvudet under nästa steg i arbetet; färdigställning och rapportskrivande! Kul!

Be Sociable, Share!
Det här inlägget postades i Hur ska Nacka leva sin vision?. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar