Torsdag

0 kommentarer

Nu har hälften av tiden här på Ungt inflytande passerat och efter timmar av diskuterande i vår arbetsgrupp och ett flertal intressanta presentationer i ämnet öppenhet och mångfald skulle äntligen våra idéer om hur Nacka kommun ska uppnå sin vision ”öppenhet och mångfald” sättas på prov. När vi kom till jobbet på morgonen kände vi oss smått nervösa men också förväntansfulla över mötet med panelgruppen som hade som uppgift att ge oss input och se att vi förstod vårt uppdrag. I panelgruppen satt bl a ingen mindre än Nackas administrativa direktör.

 

Innan presentationen jobbade vi med att formulera och strukturera alla våra tusentals olika tankar och idéer i en kort presentation och verkligen förklara hur de hänger ihop med visionen. Vi kom fram till fyra teman Nacka måste jobba med för att i framtiden förknippas med ledorden öppenhet och mångfald. Temana var kommunikation, aktiviteter/evenemang, hur Nacka ska kännas och frivilligt engagemang.

 

De var intressant att möta paneldeltagarna och vi fick mycket positiv feedback som ett kvitto på att vi är på rätt väg men även nya perspektiv på problemet och vad vi måste utveckla. Efter lunchen gick vi ut i det underbara vädret och använde all vår kunskap för att utvärdera hur bra Markusplatsen, som ligger exakt utanför våra arbetslokaler i Sickla, når upp till Nackas vision. Efter det besökte vi Dieselverkstan som är en stor inspirationskälla för en mångfald av aktiviteter. Här fick vi ta del av NAVs lokaler som verkligen är en öppen och inkluderande mötesplats för alla. Vi besökte även Stockholms läns museum. Vi testade också att planera och bygga en hållbar stad i kartong där verksamheter och invånare ska fungera och trivas.

Filip

Be Sociable, Share!
Det här inlägget postades i Hur ska Nacka leva sin vision?. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar