Ny vecka nya tag

0 kommentarer

Jag antar att du är en ganska inbiten Nackabo om du lyckats trassla dig in i denna blogg och du undrar säkerligen “vad tjänar jag på att läsa allt detta?”. Jo genom denna blogg får du nämligen inside information om vad som försiggår i Nacka kommun. Du vet säkert redan att Nacka har som mål att bli en världsledande metropol, det är i och för sig en ganska stor överdrift utan målet är snarare att bli en “kommun att räkna med”. I samband med detta har Nacka anställt 28 ungdomar. Här får du alltså veta vad som sker bakom kulisserna och du får följa vår resa från första parkett. Du kan alltså påverka och förstå din egen omgivning genom att ge input och läsa bloggen.

Förra veckan höll vi mest på med dagistrams eller “teambuilding” som processledarna kallar det. I sin enkelhet fick vi bygga papperstorn och rita självporträtt med några föreläsningar här och där, hatten av till Nacka kommun för att pröjsa detta. Men jag antar att man måste se det ur det stora perspektivet teambuilding –> bättre samarbete –> bättre idéer –> ett bättre Nacka för dig att leva i. Så vad gjorde vi idag? Jo på morgonen färdades vi till rymden och till ett dystert mörkt Nacka, sedan gav vi feedback på de andra gruppernas uppdrag innan det var dags för lunch. Där blev det jävligt mycket UNO och ett lite sofistikerat Schack. Sedan fick vi en kreativitetsföreläsning och en övning där man på fyra streck skulle gå genom nio punkter. Resultatet: inga problem klarade det på två sek tillsammans med Hugo. Efter detta så gjorde vi en övning där man skulle komma på lite random drömscenarion och diskutera dem. Själv ställde jag mig frågan om alla hus skulle vara gjorda utav Lego och en annan ställde sig frågan: att det skulle vara obligatoriskt för alla arbetslösa att springa i ett hamsterhjul och alstra grön energi åt samhället. Riktigt intressant övning. Vi avslutade dagen med att käka tårta med “lite” karamellfärg.

Joshua
Inflytandepilot

Be Sociable, Share!
Det här inlägget postades i Framtidens utvecklande och lärande miljöer i Nacka Stad. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar