0 kommentarer

Första dagen på andra veckan är sedan några timmar avklarad och uppdraget går fint framåt.  Idag och under kommande fyra arbetsdagar befinner vi oss i YBC:s lokaler i Sickla; luftiga och fräscha med mycket utrymme för kreativitet och mängder av idéer, vilket är precis vad denna vecka handlar om. Vi ska leverera idéer och förslag på hur de framtida mötesplatserna i ett Nacka för alla ska se ut, för att under nästa vecka sammanställa en rapport med det absolut bästa vi har kommit fram till.

Under förmiddagen arbetade vi i först i våra respektive processgrupper, för att senare få besök av och besöka de övriga grupperna för lite ny input och nya tankegångar kring uppdraget. Bra idéer kom oss tillhanda som kan hjälpa oss på traven för att kunna presentera förslag på de mest optimala framtida mötesplatserna.

Efter lunch hade vi en föreläsning om kreativitet samt en rad tillhörande samarbetsövningar för att testa på och öva vår improvisation och därmed kreativitet samt diskussioner i grupper. Övningarna var givande och dagens, för mig kanske viktigaste insikt, är att inte döma ut de idéer som inte tycks fantastiska direkt utan istället presentera alla för att sedan kunna välja den eller de bästa av många bra.

Nora Strömberg

Be Sociable, Share!
Det här inlägget postades i Fysiska mötesplatser i ett Nacka för alla. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar