Sammanfattning av första veckan

0 kommentarer

Nu är första veckan avklarad och jag har endast en positiv känsla för detta sommarjobb. Det har varit en fantastiskt rolig och lärorik vecka, vilket samtliga inflytandepiloter på torsdagens utcheckning kunde instämma om. Dessa fyra första dagarna har även varit otroligt intensiva med föreläsningar (om bland annat jämställdhet, barnkonventionen som ligger till grund för Ungt Inflytande, social hållbarhet, hur Nacka kommun fungerar och arbetar och ideellt arbete)  brainstorming och fika om vartannat – en perfekt kombo enligt mig. Dessutom har vi klämt in en hel del uppskattade lära känna varandra-övningar och torsdagens övning som innebär att vi i gruppen skulle ge komplimanger till varandra på post-it-lappar var en stor succé.

Under denna veckan har vår grupp som har fått i uppdrag att ta fram 5 goda råd och 3 varningar till frågan “Hur ska Nacka leva sin vision om öppenhet och mångfald?” gått från att diskutera vad dessa två begrepp faktiskt innebär till att brainstorma om hinder, orsaker till dessa, konsekvenser samt lösningar. Vi har med andra ord kommit en bit på vägen och går definitivt i rätt riktning mot vårt slutmål. Under den andra vecka, som ska spenderas i gymnasieskolan YBCs lokaler i Sickla, ska fokuset ligga på att utveckla dessa och även en massa nya spännande, banbrytande och intressanta idéer. Jag ser således fram emot en ny vecka med de andra fantastiska 27 inflytandepiloter och våra fantastiska projekthandledare. Jag både tror, hoppas och vet att vi tillsammans kommer göra Ungt Inflytande 2014 till det bästa projektet någonsin, både gällande slutresultatet i form av våra presentationer men även att vi under dessa 2 återstående veckor kommer ha en fortsatt spännande tid: då vi tillsammans kan vara med och påverka på riktigt i Nacka kommun, utvecklas som individer samt förhoppningsvis även få vänskaper och arbetslivserfarenheter för livet!

Hanna Malmqvist, inflytandepilot 2014

Be Sociable, Share!
Det här inlägget postades i Hur ska Nacka leva sin vision?. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar