Dag 4

0 kommentarer

Dag 4 av Ungt Inflytande är över. Dagarna flyter på och gruppen kommer varandra närmre och närmre ju mer tiden går. Vi startade dagen med att checka in. Detta är någonting vi gör varje dag för att dels lära känna varandra bättre, dels för att starta dagen på ett bra sätt. Dagens incheckning gick ut på att alla i processgruppen delade med sig av sina förebilder, vilket var alla möjliga personer från mammor till Gustaf Mannerheim och Nelson Mandela. Fyllda med energi och inspiration från incheckningen började dagens arbete på riktigt, nämligen att spåna fram intervjufrågor att ställa till Carin Bokegård som kom senare. När vi hade spånat fram några bra frågor tog vi en snabb paus och sträckte ut våra trötta kroppar med ett yogapass i korridoren, för att sedan ta en torsdagsfika (sjukt bra sommarjobb, detta). Sedan var det dags för en föreläsning i den stora Nackasalen med Jannie Jeppesen. Föreläsningen handlade om annorlunda lärmiljöer, och Jannie tog bland annat upp olika inlärningsmetoder, vilket var både intressant och lärorikt (inte minst för vår grupp som faktiskt håller på med utvecklande och lärande miljöer).

Efter föreläsningen delade våran processgrupp upp sig, hälften stannade i Nackasalen och lyssnade på en till föreläsning om hållbarhet, och den andra hälften begav sig till vårt Tollarerum för att genomföra en intervju med Carin Bokegård. Carin är chef för ett seniorcenter i Ektorp som är känt för sitt nytänkande. På detta seniorcenter erbjuds bland annat kurser i matlagning och akvarellmålning samt ett inomhustorg med en restaurang och ett café. Carin var en trevlig och engagerad kvinna, vi är jätteglada att hon tog sig tid att komma och prata med oss!

Efter intervjun var det lunch-time och därefter samlades vår processgrupp igen. De som var på föreläsningen om hållbarhet berättade för oss andra vad de lärt sig, bland annat att hållbarhet består av tre dimensioner: ekologisk, social och ekonomisk. Sen tog vi en liten paus som bestod av samarbetsövningar och massage. Vi gjorde även en karta över alla i gruppens talanger, så vi vet vad alla kan bidra med under arbetets gång. Efter det var det dags för oss som intervjuade Carin Bokegård att berätta hur det gick, vilket slutade i en diskussion om huruvida ordet “hen” är nödvändigt eller inte. Vi var inte riktigt överens i frågan inom gruppen, men det är bra för då får man en spännande diskussion! För att påminna oss om hur mycket vi faktiskt gillar varandra gjorde vi en övning som slutade i en riktig loverdose (love + overdose). Den gick ut på att en person från gruppen skulle sitta på en stol och resten skulle skriva ner bra egenskaper med denna personen på en post-it-lapp, och sedan klistra på personen i stolen. Jag tror att alla var rörda, vissa mer än andra, för alla skrev och fick fantastiska egenskaper skrivna till sig. Jättebra övning, jag tänker i alla fall spara mina post-it-lappar och kolla på när jag känner mig nere. Hur som helst, sen var det dags att alla processgrupper samlades för att avsluta dagen och faktiskt hela första veckan. Detta gjordes med glass, jordgubbar och en check out. Denna gång gick vi varvet runt och alla fick beskriva den gångna veckan med ett ord, vilket varierade mellan lärorik, intensiv och perfekt.

Men hur ska man kunna beskriva veckan med bara ett enda ord? Vi har hunnit med så otroligt mycket på bara fyra dagar, vi har träffat massa nya intressanta och fantastiska människor, vi har lärt oss om barnkonventionen, olika lärmiljöer med mera, och vi har även lärt oss mycket om oss själva. Om vi har gjort allt detta på en vecka ser jag fram emot att se vad vi kan åstadkomma under de nästa två veckorna!

Glad midsommar!

Inflytandepilot Fanny

Be Sociable, Share!
Det här inlägget postades i Framtidens utvecklande och lärande miljöer i Nacka Stad. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar