Artikel 12

0 kommentarer

Andra dagen på ungt inflytande idag och fokus har främst legat på att lära känna varandra inom gruppen. Genom att tillsammans i gruppen skriva ett kontrakt över hur arbetsprocessen ska gå till och vad vi förväntar oss av varandra de kommande tre veckorna har vi kommit varandra närmare och lyssnat på vad alla har att säga.

Barnet har rätt att uttrycka sin mening i alla frågor som berör det.” Så lyder artikel 12 i barnkonventionen som är grunden till att vi alla är här de följande veckorna. Efter en genomgång om barnkonventionen har vi förstått att det är den som är utgångspunkten och anledningen till att Ungt Inflytande finns till. Vi barn och ungdomar ska ha chans att påverka vår omgivning och känna att vår åsikt faktiskt spelar roll. 

Inflytandepiloterna i min grupp har uppdraget fysiska mötesplatser. Vad krävs egentligen för att skapa mötesplatser för alla? Är det ens möjligt? Det är vad vi inflytandepiloter ska ta reda på och redan börjat resonera kring. 

Vi har tre spännande veckor framför oss och jag ser minst sagt fram emot dem.

Matilda Rosén, 

Be Sociable, Share!
Det här inlägget postades i Fysiska mötesplatser i ett Nacka för alla, Ungt Inflytande. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar