Mångfald på arbetsmarknaden

0 kommentarer

Dag 12

Tredje veckan, tredje dagen
Man märker verkligen att vårt sommarjobb är på väg att ta slut. Tankar angående presentationen i augusti poppar upp i ens huvud samtidigt som vi alla kämpar med att bli klara med rapporten. Deadlinen för rapporten var idag (onsdag) klockan 12:00, därför spenderade vi hela förmiddagen med att skriva.
 Tjugo i tolv började vi att känna oss klara. Vi fick alla då chansen att tillsammans läsa igenom rapporten för att se om det var något vi ville ändra på. Som jag skrev igår så finns det alltid något som kan förbättras med en text och detta var inget undantag. Men det jag kände när jag gick mot lunchrummet efter att tillsammans ha gett konstruktiv kritik till texterna var inget annat än stolthet. Rapporten som låg framför oss hade vi inte bara skrivit, vi hade även kommit på lösningarna som stod nedskrivna. Det känns som om vi tillsammans har åstadkommit något stort, något viktigt, något av värde.
Efter lunchen var det dags för något som jag hade längtat efter länge, att få träffa Eli. Eli jobbar bland annat som skådespelare, och han hade idag kommit till oss för att ge oss tips på hur vi kan bli bättre på att presentera. Jag vet redan nu att jag kommer vara väldigt nervös när vi ska presentera våra lösningar inför ca 80 personer den 16 augusti, så jag såg till att ta in varenda råd han gav oss. Under de tre timmar han spenderade med oss, gjorde vi flera olika övningar både för att bli mer självsäkra på att tala men även övningar som visade en hur viktigt ens kroppsspråk var. Jag gillade verkligen övningen med kroppspråket. Jag har aldrig riktigt tänkt på hur mycket folk berättar om sig själva med sin kropp, och vikten av ens kroppsspråk när man står och håller ett föredrag.
Jag har lärt mig mycket nytt idag, och jag ska verkligen se till att använda mig av de presentationsteknikerna Eli lärde oss den 16 augusti.
Be Sociable, Share!
Det här inlägget postades i Inflytande Piloterna. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar