Mångfald på arbetsmarknaden

0 kommentarer

Dag 10

Vi har nu jobbat med våra uppdrag i två veckor. Vi har alla fått träffa nya människors och även fått ta del av nya kunskaper och erfarenheter. Men nu. Nu är det bara en vecka kvar och det är dags att börja göra rapporten och presentationen.
Det första vi fick veta när vi anlände till Nacka stadshus idag var att vi redan på onsdag efter lunch skulle ha skrivit klart rapporten. Vi visste alla att denna vecka skulle bli stressig, men jag tror ingen förväntade sig att vi bara skulle ha två och en halv dag på att skriva en (ca) 15 sidors rapport.  Vi fick även veta att vår muntliga presentation skulle vara klar att presenteras på fredag, så det var bara att sätta igång och jobba!
Vår grupp började med att två och två gå iväg och skriva om varje förslag vi hade (ungefär som vi gjorde förra fredagen). Efter en timme möttes vi alla återigen för att läsa igenom vad de andra hade skrivit och sedan säga vad som kan förbättras med texterna. Jag tyckte detta var väldigt smarta av oss, då vi fick ner flera av våra förslag på papper samtidigt som vi tillsammans bearbetade texterna och gjorde dom ännu bättre.
Under eftermiddagen diskuterade vi vidare våra förslag med övningen six thinking hats. Detta är alltså övningen som vi hade tänkt göra för några dagar sedan men vi bestämde oss för att konkretisera våra förslag mer innan vi gjorde övningen. Under övningen gång kom vi på många frågor som vi kommer behöva få svar på innan vår slutliga presentation.
Vi hann under eftermiddagen inte diskutera kring alla av våra förslag, men detta är en övning där man verkligen ska se till att ge varje ämne den tid som behövs. Vi kommer därför fortsätta med six thinking hats i morgon och då förhoppningsvis hinna klart med resten av förslagen. Vi avslutade eftermiddagen med att bestämma vilka i gruppen som kommer jobba med rapporten under veckan, och vilka som kommer fokusera på presentationen. Nu gäller det bara att gå hem och vila ut sig inför i morgon, för då kommer vi ha väldigt mycket att göra.
Be Sociable, Share!
Det här inlägget postades i Inflytande Piloterna. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar