Mångfald på arbetsmarknaden

0 kommentarer

Dag 8

Oj, oj, oj vilken dag!
När jag igår åkte hem från jobbet hade jag känslan att vi ännu inte hade lyckats komma fram till några konkreta lösningar – alltså de som vi ska presentera den 16 augusti. Då vi snart bara har en vecka kvar (som vi ska spendera med att göra presentationerna tills den 16 augusti) kändes det väldigt viktigt att v under morgondagen konkretiserade våra förslag. Och snacka om att vi lyckade!
Dagen började med att Anna  kom och lät oss testa våra förslag på henne, för att se vad hon tyckte om dem samt om hon trodde att de skulle kunna gå att genomföra i Nacka kommun. Vi fick en väldigt bra respons ifrån henne. Annas inställning var positiv till alla av våra förslag, något som vi naturligtvis var väldigt glada över.
Anniken hade under morgon även introducerat oss inför en övning som heter six thinking hats. Denna går ut på att man (i fantasin) tar på en hatt som heter t.ex. Kritik. Man ska med denna hatten på huvudet säga all kritik man kan komma på till varje förslag som man har. Poängen med denna övning är att man ska se sina förslag från flera olika synvinklar vilken kan komma att hjälpa något enormt.
Vår grupp, som ännu inte konkretiserat vår förslag tyckte att denna övning var svår att genomföra vid denna tidpunkt. Vi bestämde oss därför att vänta med övningen tills i morgon, och att istället gå iväg en och en och fundera ut konkreta lösningar till  våra förslag. När vi åter samlades hade vi alla kommit fram till många nya och bra lösningar som vi tillsammans diskuterade.
Efter lunchen ägnade vi den resterande delen av dagen med att göra om de lösningar som vi ansåg fungerade till riktiga förslag som vi ville presentera den 16 augusti. Och även om vi kanske inte kommer att presentera alla dessa förslag så kändes det även bra att få en överblick över hur långt vi kommit. Ikväll kommer jag kunna gå och lägga mig med känslan av att vi idag faktiskt kom riktigt långt med vårt uppdrag!
Be Sociable, Share!
Det här inlägget postades i Inflytande Piloterna. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar