Wow-torsdagen

0 kommentarer

Året är 2012 och vi är inne på den nionde dagen i Augusti månad. Vi inleder dagen vanligtvis med en incheckning. Vi hade en liten frivillig uppgift från gårdagen som gick ut på att var och en skulle komma på en idé, ”notera frivillig”. Var och en skulle alltså presentera idén under incheckningen om man då hade en med sig naturligtvis. Det var ungefär 2-3 stycken som hade gjort den frivilliga läxan och vi resterande fick alltså komma med en bortförklaring (hihi).

Vi gick igenom agendan och vi skulle kalla denna fina torsdag ”wow-torsdagen”. Anledningen till att den skulle heta så var att varje torsdag innan den sista dagen på ungt inflytande var alltid stressigt, saker skulle klargöras, allting skulle ner, sista chansen att ändra på något och självklart mycket stress. Anledningen till att just denna torsdag skulle kallas för ”wow-torsdagen” var för att vi skulle utveckla, fortsätta och bygga på de bra idéerna eller ”döda” de idéer vi inte ansåg var till någon nytta. Detta skulle självklart medföra stress och det var en bra dag för att träna inför kommande ”WOW-VECKAN” som jag själv kallar.

Dagen var alltså tight och varje minut var dyrbar. Var och en gick till sina grupper på förmiddagen för att diskutera om de idéer man hade och de idéer som man inte tyckte var till någon nytta. Vi hade det rätt stressigt och 45 minuter var ganska kort tid, men vi kom i alla fall till ett resultat i slutet. Uppgiften nu var att prata om en idé i 45 sekunder med antingen Maria eller Anniken, typ som när man åker hiss och stöter på någon. Båda grupperna presenterade idéerna och jag själv tyckte att 45 sekunder var ganska kort tid, men man fick i alla fall försöka ta med sig de bästa med idén på bara 45 sekunder. När alla idéer var presenterade fick vi gå till lunch och då var halva dagen avklarad.

Efter lunch var alla deltagare glada och pigga igen, lunch ger verkligen resultat. Vår uppgift efter lunch var att fyra frivilliga ledare skulle ta varsin idé och utveckla det tillsammans med 2-3 åt gången. Det gick ut på att man skulle börja vid en ledare, utveckla idén och komma med förslag på vad som ska ändras och vad som ska läggas till. Eter ett tag så fick vi andra som inte var ledare byta grupp och göra samma sak hos en annan ledare, osv. När alla var klara skulle ledarna presentera idéerna, jag själv tyckte att alla idéer hade utvecklats på ett väldigt positivt sätt. Jag tyckte även att alla de idéer som presenterades skulle absolut presenteras i stadhuset fredagen den 17: e augusti. Vi fick en kort rast på 10minuter för att vi skulle kunna orka med resterande av de 45 minuterna vi hade kvar.

När vi åter lyckades ta oss tillbaka så fick vi själva välja om vad vi skulle göra. Alla var överens om att jobba på idéerna med gruppen eftersom vi inte har så mycket tid kvar för idéerna. Vi satte oss ner och jobbade med de idéer vi hade kvar och som vi tror ska komma till nytta senare.

Vi avslutade dagen med en vilostund som var ganska skön efter denna” wow-torsdag” som verkligen var en ”wow-torsdag”. Vi fick en ganska lätt uppgift tills fredagen och det var att vila hjärnan och koppla från allting som har med ungt inflytande och göra. Jag försökte självklart passa på att komma med undan med bloggskrivandet då det tillhör ungt inflytande, men lyckades inte då bloggandet tydligen inte räknades med av någon anledning, men det var värt ett försök.

// Ali – Inflytande pilot 2012

Be Sociable, Share!
Det här inlägget postades i Ungt Inflytande. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar