En väckarklocka

0 kommentarer

Måndagen den sjätte Augusti började andra veckan av Ungt Inflytande projektet med kreativitet och improvisations övningar som gav inspiration och ett sunt humör för dagen, men även en väckarklocka för att det nu var dags att sätta tänderna i uppdragen på riktigt.
Övningarna pågick med mycket skratt och flumm men gav oss alla en riktig funderare på i vilka banor våra hjärnor tänker under tidspress och hur dom associerar med formuleringar, vilket jag tror var väldigt nyttigt för moralen då vi nu ska faktiskt komma fram till saker och ting med uppdragen.

Efter en god lunch övergick programmet till något helt annat men ändå kopplat till förmiddagens strapatser, en sorts visionsprövning om hur man på bästa möjliga sätt kunde kväva medborgares inflytande över kommunen och hur världens sämsta arbetsplats kunde se ut. Efter lite fnitter och några frågetecken speglande i deras ögon satte gruppen igång och spånade på uppgiften framför sig, resultatet blev en ganska morbidt och mörk berättelse av Nacka med allt från mordtvång, oljud, strypt yttrandefrihet och äcklig skolmat, till dåliga ledare och psykologisk ohälsa.
Sedan vände uppgiften och gruppen fick välja ut dom dåliga sakerna och göra om dom till bra saker vilket skapade en helt ny tankebana av idéer som förevigades av dussintalet Post-It lappar.

Åtminstone jag kan fortfarande inte förstå att Ungt Inflytande redan är inne på sin andra vecka, och att det är nu vi ska förväntas skapa något utav uppdragen…
Nervositeten svallar, men jag tror på oss som grupp och med Anniken och Maria som stöd, med Amiin och Felix tätt i hälarna med god Feedback, kommer detta sommarjobb bli det bästa jag någonsin gjort!
Simma lungt allihop.
/Love

Be Sociable, Share!
Det här inlägget postades i Ungt Inflytande. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar