Serious play

0 kommentarer

Dag fyra på årets Ungt Inflytande, och vilken dag det var!

Jag vaknade imorse med stora förväntningar över hur dagen skulle bli. Förhoppningarna var på topp! Jag var nyfiken, exalterad och fundersam. Vi fick igår veta vad vi skulle jobba med idag. Det var något som jag aldrig i min vildaste fantasi kunnat tänkta mig att göra under mitt första sommarjobb: Bygga med LEGO!
Dagen började utomhus. Vädret var tipptopp precis som resten av veckan, och det var många breda leenden på Inflytandepiloternas läppar!
Dagen drogs igång av Sune, som kom på besök över dagen från Danmark, där han jobbar med LEGO Serious Play. Efter att ha checkat in på jobbet efter rutin, började vi med byggandet! Sune gav oss uppgifter på saker vi skulle bygga. Hela LEGO-grejen kändes till en början något meningslös.  Vad gick det ut på egentligen?
Med tiden lärde vi oss att LEGO kan vara så mycket mer än en leksak för barn och även ett fascinerande verktyg för vuxna. Vi lärde oss att använda LEGO till att förmedla budskap på en helt annan nivå! Plötsligt var vi alla gripna av vilket fantastiskt hjälpmedel LEGO kan vara för att få en större bild av hur vi människor kan samarbeta, hur vi fungerar i grupp, varför vi tar olika roller i samhället etc.
Efter en mängd olika övningar med LEGO som grundhjälpmedel, led dagen mot sitt slut. Vi avrundade med att beskriva positiva saker i varsin Inflytandepilot med LEGO som hjälpmedel. Hela gruppen peppades utav detta, och alla bildade metaforiska och smarta strukturer för att beskriva varandra på bästa sätt!
Även idag, precis som alla andra dagar, har jag känt ”Wow, den bästa dagen hittills”, och inte ens en vecka har gått.

Jesper Bäckström, Inflytandepilot

Be Sociable, Share!
Det här inlägget postades i Ungt Inflytande. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar