Flitigt; en synonym till vackert

0 kommentarer

När jag kom gående på vägen mot Järlahuset och fick se mina arbetskamrater och kompisar, stå och njuta av sommarsolen fylldes jag av värme. För det är det ni ger mig kära vänner, värme. Jag trodde att ett jobb där man gillar alla sina medarbetare var en dröm, en vision att följa. Men det visade sig att sådan vänskap faktiskt finns på riktigt! Efter de här dagarna har detta blivit en självklarhet för mig att alla kan komma överens och respektera varandra. I arbetslivet kommer jag inte kunna tolerera något annat.
Ifall en hög med skolungdomar i tonåren klarar av det borde väl vuxna också göra det? Eller hur?

Vi började morgonen med uppvärmning som leddes av glada Eli. Energin som redan var hög med tanke på klockan (09.00!) bara växte och växte med hjälp av Elis evenemang och glädje. Efter en rad med lekar hade han ett väldigt intressant föredrag om presentationsteknik. Vilket var väldigt nyttigt eftersom det börjar dra ihop sig mot den STORA DAGEN! Dagen då vi ska presentera våra idéer för kommunen. Jag själv som alltid älskat att prata inför grupp lärde mig mycket om hur jag kan göra presentationer ännu mer intressanta, kunskaper jag kan ta med mig både till skolan och arbetslivet.

Sedan var det dags att bestämma vilket område man ville fokusera på. Det fanns tre grupper; 

1. Rapportgruppen
2. Presentationsgruppen
3. Ungt Inflytandegruppen

Jag valde presentationsgruppen och vi hade fullt upp hela dagen., Vi fick en deadline; – Vi vill ha ett utkast på upplägget till presentationen och rapporten ska vara färdigskriven för att sedan kunna skickas till oss imorgon klockan 10.00! Det var bara att le och sätta igång! Och där var vi, alla ungdomar med vår brinnande vilja som jobbade i full fart för att hinna klart i tid. Du skulle sett hur fantastiskt allt var, hela gruppen skötte sitt och vi visade verkligen vad vi ungdomar är kapabla till. Du skulle sett det! Kan bara säga en sak… vackert!

Emelie Rosenberg, inflytandepilot

Be Sociable, Share!
Det här inlägget postades i Ungt Inflytande. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar