Varje dag är unik, precis som alla vi!

0 kommentarer
Nu har jag skrivit och suddat, skrivit och suddat, skrivit och suddat… . Jag kan helt enkelt inte hitta ord nog för att skriva om det som jag nu kommer att skriva om i alla fall.

Ett jobb som ungt inflytande kan innebära många olika saker har jag insett. Det kan innebära: oerhörd frustration, enorm glädje, sjukt mycket energi, långa micro köer, idéspruta, intressanta föreläsningar och inte minst, nya vänner. I och med det sagt är det mycket som händer och ingen dag är den andra lik. Därför kan jag varje morgon komma med nya, friska och klara ögon till jobbet, där all min kreativitet finns och där alla gör sitt bästa.

Idag är helt enkelt en helt annan dag än i går. Idag började vi med att checka in på vad som fick oss att skatta. Att börja dagen med ett skratt bör jag göra oftare! Sedan tog Eli över och vi både fick och gav en härlig morgon- vaknande massage till varandra. Manne gick igenom feedback teknik med oss vilket fick i alla fall fick mig att öppna ögonen ännu mer för hur jag faktiskt kan styra det jag säger till ett konstruktivt sätt så att andra får ut något vettigt av det.

Resten av socialtjänst- gruppens förmiddag gick åt till att få idéerna, som vi bearbetat fram hitintills, mer tydliga och försöka höja dem så att de blev ännu mer ”vattentäta” än de redan var. Vi satt alla tolv i en halvcirkel runt Anniken och ett avlångt papper, där hon ritat upp våra idéer. Vi försökte alla sätta fingret på vad som var så bra med varje idé, vad syftet var, vilket problem det löste och hur vi kunde höja idén ännu mer. Jag kände att sättet vi gjorde det på var väldigt givande och att vi kom långt. Att fira med äppelcider, ”Äppeldryck med ciderkaraktär”, är också väldigt givande och positivt tycker jag! :)

Efter en nästintill outhärdligt varm lunch begav sig socialtjänst- gruppen till Planiavägen och den lite mer öppna delen av ungas socialtjänst, Mini Maria, Nacka Polarna och ungdomsgruppen. De tog emot oss och alla våra frågor, om allt och lite till, med en härlig positiv kraft som fick oss att växa. Det visade sig att de hade liknande idéer om hur de ville att hjälpen till unga skulle utformas i framtiden. Jag känner att båda parter fick mycket ut av samtalet och att det vi gör är mycket betydelsefullt.

Vi slutade dagen med att checka ut utomhus på en grön sommargräsmatta. Jag checkade ut med en känsla av att vara tillfreds med världen, och det är alltid trevligt. Jag känner att det här är ett väldigt viktigt projekt och att varje dag är unik. Därför kommer jag att komma till ”Järla- huset” imorgon glad och sprudlande, om något kanske lite morgontrött, men det kommer snabbt att gå över när jag ser alla där och får en härlig morgonuppvärmning. Och med en känsla av att ha lyckats checkar jag nu ut och hoppas att den förtjänta sömn jag längtar efter kommer snart.

Alba Stjärnkvist, inflytandepilot          

Be Sociable, Share!
Det här inlägget postades i Ungt Inflytande. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar