Halva jobbtiden förbi – idéflöden och första presentationen

0 kommentarer

Här sitter jag och ska skriva mitt första blogginlägg om sommarens höjdpunkt här i Nacka, ungt inflytande 2011!

Till min hjälp lyssnar jag på den spellista vi ungdomar knåpat ihop på Spotify.

På morgonen dök alla som vanligt upp och samlades för att checka in. Alla sa varsitt ord om vad de hoppades känna när dagen var slut. Många hoppades på att känna säkerhet och lugn.  Efter det kom vår käre vän Eli som ser till att vi är varma i kläderna varje förmiddag. Den här morgonen bjöds det som vanligt på mycket oväsen och rörelse, som det ska vara. Bland annat döpte vi om ”följa John” till ”följa Ronja” eftersom Eli ansåg att följa John var så 2010.

När vi var uppvärmda skulle vi samlas i våra arbetsgrupper för att förbereda oss inför vår första presentation, det vill säga samla ihop våra idéer och bestämma hur vi skulle utforma presentationen av vad vi hade lyckats komma fram till under de första 1,5 veckorna. Jag var i socialtjänstgruppen och vi delade upp idéerna vi hade mellan oss. Jag och Mikael skulle berätta om en idé om mentorskap som vi har och jag skulle också berätta om en administrativ idé.

Nu blir ni nyfikna va??

Sen presenterade båda grupperna och fick konstruktiv kritik av den stenhårda panelen bestående av projektledaren och våra processledare. När de hade sagt sitt var i alla fall deltagarna nog så gått som utsvultna, så då tog vi lunch.

Under lunchen fixades det i ordning inför eftermiddagens stora händelse, deltagarnas planerade fika. Flera deltagare hade bakat diverse läckerheter som vi fick festa på medan vi pratade med de närmaste bordsgrannarna om hur vi skulle gå vidare utifrån den kritik vi fått (man kan ju inte bara fika…).

Fikat tog slut efter en stund, men eftermiddagen fortskred. Vi arbetade i våra grupper med att fortsätta utveckla våra idéer. I socialtjänstgruppen försökte vi samla ihop vad vi redan hade och komma fram till någon slags enhetlighet. Vi försökte koppla samman de problem vi stött på inom socialtjänsten med de idéer vi hade/har. Vi avslutade sedan dagen med att gå ut i solen, skrika lite grann och checka ut på dagens sista ord. Mycket fint sades, som vanligt. Helheten blev alltså en händelserik dag på jobbet med känslor som åkte karusell och massor av trevligt sällskap, som det ska vara!

Ronja Helt, inflytandepilot

Be Sociable, Share!
Det här inlägget postades i Ungt Inflytande. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar