Så nära men ändå så långt borta

0 kommentarer

Det hängde en viss stämning i luften. Vi var i full gång med uppdragen, men man började ändå känna en viss tidspress att komma med riktiga smarta idéer till kommunen. Idéer som de verkligen vill suga i sig som en törstig kamel efter en ökentur. Just nu befinner vi oss nämligen i ett konkretiseringsstadium där vi verkligen försöker få våra idéer att fungera i praktiken. Denna förmiddag ägnades åt en övning där en grupp presenterade ett förslag. Efter presentationen skulle en panel som låtsades vara kommunen vara extremt kritiska mot förslaget. Gav en (god?) inblick i hur det kommer vara att presentera för kommunen i augusti…

Som ett till researchbesök åkte vi iväg till Karriärgallerian i Sickla. Målet var att få reda på vad exakt de gjorde, för att undvika att komma med exakt samma förslag som de redan använder i praktiken. Det var en mycket lärorik session där vi lärde oss en hel del saker om deras verksamhet, samt fick inspiration och nya idéer. Likt Unga In i Fryshusandan satsar Karriärgallerian även de på ungdomar med svår bakgrund. Ungdomar med ”vanlig” bakgrund som helt enkelt vill ha lite stöd med att komma ut på arbetsmarknaden accepterades också – men de verkar inte ha så stor gagn av det. Det ska vi ändra på.

Gunnar Kylén, inflytandepilot

Be Sociable, Share!
Det här inlägget postades i Karriärgallerian, Ungt Inflytande. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar