Tre är en magisk siffra

0 kommentarer

Med ett förväntansfullt leende på läpparna kom man åter igen till jobbet. Denna tredje dag i Ungt Inflytande rivstartade med att jag och en annan inflytandepilot blev intervjuade av Kerstin Trygg från Nacka Kommun. Hon ville veta mer om vad vi jobbar med, vilka uppdrag vi fått och hur vi kommer lösa dessa. Dessvärre var den senare frågan tämligen svårbesvarad, då vi ännu inte hade tillräckligt med kött på benen. Detta kom dock ganska radikalt att ändras senare på dagen.

Vi fortsatte dagen med en övning där vi hälsade på varandra på olika sätt: omväxlande positiv respektive negativ hälsning. Att hälsa på ett negativt sätt kändes väldigt obekvämt och ovant. Jag brukar ju inte direkt tänka så vanligtvis: ”nu ska jag hälsa på min granne på ett riktigt, riktigt negativt sätt”. Det beror väl kanske å andra sidan på grannsämjan.

Efter en intressant föreläsning om de mänskliga rättigheterna samt barnkonventionen följde en mycket het debatt om burkor, efter vi berört religionsfrihet och rätten att bära vilka kläder vi vill. Härligt att se detta enorma engagemang som jag tror vi kommer kunna applicera minst lika mycket då vi löser uppdragen. I år är ju uppdragen baserade på reella behov som finns i kommunen. Det tycker jag är väldigt motiverande då jag hoppas att kommunen nu mer än någonsin är villiga att åhöra våra förslag.

Eftermiddagen ägnades åt researchbesök. (Jag håller med Manne, processledare, om att studiebesök låter lite mellanstadieaktigt.) Karriärgalleriegruppen besökte det anrika Fryshuset och dess s.k. ”Fryshusanda” som är en plattform för unga med svår bakgrund att söka jobb eller utbildning. Socialtjänstgruppen besökte det förnäma Nacka Stadshus, även de för att hämta inspiration och goda idéer. Och goda idéer fick vi! Goda råd behöver inte vara dyra. Tre är en magisk siffra.

Gunnar Kylén, inflytandepilot

Be Sociable, Share!
Det här inlägget postades i Ungt Inflytande. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar