Ungt inflytande i Nacka kommun 2011!

0 kommentarer

Sommaren 2008 genomfördes Ungt Inflytande i Nacka kommun för första gången. Idén med ungt Inflytande är att använda de kommunala feriearbetsplatserna för att skapa nya arenor för unga människors engagemang och inflytande i kommunala frågor. Genom Ungt inflytande vill Nacka kommun också skapa dialog mellan unga och tjänstemän och beslutsfattare genom att kommunen ger de unga ett uppdrag att arbeta med under de tre veckorna.

Sommaren 2008 arbetade de 12 anställda inflytandepiloterna med att ge 10 goda råd om hur Nacka kan bli ännu bättre på inflytande och ungas rättigheter. Rapporten döptes till Vi är inte framtiden – vi är nu. Tio goda råd om Nacka. Råd nummer ett var att genomför Ungt inflytande återkommande och låta unga jobba med riktiga behovsorienterade uppdrag och på så sätt vara en resurs i kommunens utveckling– sagt och gjort.

Sommaren 2009 var temat morgondagens skola. Gruppens slutrapport heter Morgondagens skola – en drömfabrik. Tankar om dagens och morgondagens skola

Sommaren 2010 var temat: På spaning efter morgondagens Nacka. En grupp jobbade med hur 90-talister ser på sin framtida drömarbetsplats och en grupp jobbade med att ge ett ungt perspektiv på hur Nacka-samhället skulle kunna se ut 2030 som ett led i den nya översiktsplanen. 

För fjärde året genomförs nu Ungt inflytande med fokus på Ung i Nacka. Uppdragen i år är kopplade till Socialtjänsten och Arbetslinjen. Ungt inflytande – Inflytandepiloterna – har även blivit ett nätverk som verkar året runt.

Vill du veta mer? Läs mer om Ungt inflytande eller ladda hem rapporterna här på Ungt Inflytandebloggen, www.nacka.se eller Kontakta:

Maja Frankel
Projektledare Ungt Inflytande
E-post: maja@frankelandfriends.se
Tel: 070-22 37 800

Be Sociable, Share!
Det här inlägget postades i Om Ungt Inflytande, Vad är Ungt Inflytande?. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar