Dag 2 – mindre nerver, men ännu mer allvar

0 kommentarer

Då var det dags för dag två i Ungt Inflytande!
Den värsta nervositeten hade lagt sig och ersatts av förväntan och en känsla som påminner om lättnad. Kanske var det trötthet efter värmen eller en slags trygghet att äntligen ha börjat? Inte vet jag, men för mig var det någon slags blandning. Tröttheten i att inte vara van att stiga upp klockan sju på morgonen och lättnaden i att äntligen ha fått en bild av det vi ska göra under de kommande tre veckorna.

Vi hade fått reda på att beställarna av de två uppdragen skulle besöka oss och presentera vad dem ville få ut av våra arbeten. Uppdragen för årets Ungt inflytandepiloter handlade dels om Socialtjänsten och dels om Karriärsgallerian, två ämnen som ingen riktigt visste så mycket om.
Jag tror att alla därför var väldigt spända och förväntansfulla inför vad de hade att säga.

De började med att påminna oss om att det här var den enda gången vi skulle få möta dem ”ansikte mot ansikte”. Jag kände en viss press, eller rättare sagt en viss nervositet eftersom det var de här människorna som skulle komma att döma vårt framtida arbete.
Med tanke på att klockan började närma sig tre lyssnade alla med stort intresse och frågorna kom titt som tätt. När jag såg mig omkring såg jag något trötta ungdomar som med stort intresse fyllde post-it lapp efter post-it lapp med frågor och tankar. Det är helt fantastiskt hur snabbt alla tar in information, bearbetar den och kommer med fantastiska lösningar!
Jag ser verkligen fram emot att se vart vi hamnar efter dessa tre lärorika veckor

 Emelie Rosenberg, inflytandepilot

Be Sociable, Share!
Det här inlägget postades i Ungt Inflytande. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar