Första Steget mot Översiktsplanen

0 kommentarer

Hejsvejs allihopa!

Det är inflytandepilot Julia som skriver. Första steget mot att påbörja arbetet med Översiktsplanen 2011 har tagits. Förra veckan hörde jag och Matilda (kaptener i översiktsplansskeppet) av oss till Sven och Anders, som är våra uppdragsbeställare. Som ni minns ska vi ut i skolklasser och redovisa om Översiktsplanen för år 2011 och samla ungdomars åsikter och tankar kring den. En enkel sammanfattning av frågorna vi ställde är: Vad händer just nu? Vad händer sen? När ses vi?
Just nu arbetas det för fullt med att bli klar med den första versionen av översiktsplanen. Den 4 oktober kommer de att stämma av planen med politikerna och den 25 oktober beräknas ett beslut i kommunstyrelsen som gör det möjligt att genomföra samrådet (typ vidareutvecklande av planen). Samrådstiden (dvs. tiden vi ska ut i bl a skolklasser och samla åsikter) kommer att vara ungefär från 10 november till 20 januari.

Sven kommer att höra av sig om lämplig tid för ett möte i oktober när materialet börjar bli färdigt. Då ska vi diskutera vår roll under samrådet och vi får chans ställa alla frågor vi vill ha svar på.

Det ska bli grymt kul att se hur våra tankar och idéer har tagits vara på! Spännande!
Jag checkar ut!

Julia Boman, Inflytandepilot

Be Sociable, Share!
Det här inlägget postades i Ungt Inflytande. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar