Med tips från Älta

0 kommentarer

Idag började vi arbeta med uppdraget på riktigt. Vi som arbetar med Framtidens Nacka-samhälle åkte till Älta på eftermiddagen. Där intervjuade vi Ältaborna om vad deras uppfattning av Älta är och vad som behövs göras för att Älta ska bli drömplatsen.

Uppfattningarna om Älta var allt från tryggt och trivsamt till grått och tråkigt. När vi var där var det blött, grått och folktomt. Men var ser det inte ut så när regnet öser ner? Trots det tråkiga vädret har vi fått många grymma tips och idéer från Ältaborna. Min favorit under dagen var en femårig pojke som var så glad över att han bodde så nära berget (läs: en liten stenkulle), som jag antar var en superrolig lekplats. Däremot saknade han en skateboardramp och skridskobana. Förutom barnens önskemål så fick vi även en hel drös med idéer från både barnfamiljer, pensionärer och en mäklare som jag tror kan utvecklas till något riktigt bra.

Julia Boman, deltagare Ungt inflytande

Be Sociable, Share!
Det här inlägget postades i Ungt Inflytande. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar