Hejsan!

Vi på Ungt inflytande har nu uppgraderat oss och startat en Instagram!

Vi kommer där att uppdatera med videologgar samt bilder om vad vi gör under dagarna. Följ oss gärna där! Vårt konto heter Ungtinacka 

/ Ungt Inflytande

Publicerat i Ungt Inflytande |

Igår startade vi dagen med lekar för hela gruppen, hi-ha-ho samt mördarleken. Vi fortsatte skriva på vår rapport, men mötte motgång när lösningarna ännu inte var “bulletproof”. Vi fick feedback på rapporterna och fortsatte fila på dem. Presentationsgruppen gjorde klart shotlist och filmade de första scenerna i slutet av dagen. Det kändes stressigt idag då rapporterna inte är färdiga. Men vi höll hoppet uppe och fortsatte kämpa!

Publicerat i Ungt Inflytande |

Idag började vi dagen med att bygga våra idéer i kartong. Vi fick då respons från resten av gruppen och fick en annan syn på våra idéer. Vi har lämnat gårdagens humör som var en dag för tvivel och eftertanke. Idag har vi höjt humöret och allt känns ljust. Med det glad humöret har vi utvecklat våra idéer och tagit de till nästa nivå.

Jag, Ivar och Mehrad har försökt komma på hur vår grupp ska presentera, medans Rebecca och Alice har slipat på hela gruppens presention. Inca har varit ute och filma samtidigt som Liv har slitigt outröttligt med rapporten

Adam, Inflytande Pilot

Publicerat i Innovativt växande i Nacka |

Tisdag tisdag tisdag!!!!!!!

Idag bjuder jag bara på en bild, för jag känner att jag ska låta bilden tala för sig själv..

Sakna inte mig för mycket nu☺️

Publicerat i Mångfald i Nacka |

Vi började dagen inne i Björknäs med att leka mördarleken och hi-ha-ho (som jag och Michelle vann – Go miljökrigarna!). På förmiddagen skrev gruppen det sista på rapporten och planerade vår presentation (som kommer bli grym). Efter lunch gick vi igenom allt vi skrivit och finslipade på texten. En stund gick jag och Ermias iväg och planerade filmen för presentationen. Dagen avslutades med feedback från processledarna.

Publicerat i Ungt Inflytande |

Det är inte många dagar kvar på sommarjobbet på kommunen nu, men det märks inte mycket av det. Arbetet är nu mer energiskt en någonsin. Idéer finslipas och paketeras i skrift samtidigt planeringen till presentationen börjar ta form.

Dagens arbete bestod till stor del utav just finslipning av idéer. I små grupper fortsatte vi att skriva på dem. Under dagen har vi också i större utsträckning än tidigare samarbetat med de andra grupperna och försökt väva ihop våra idéer och tänka nytt.

Det känns roligt att gemenskapen och moralen i vår grupp är på topp. På grund av detta fick gruppen i uppdrag att hålla i dagens check-in, och vi körde därför hela havet stormar, vilket skapade energi hos samtliga inflytandepiloter.

Något som jag själv inte varit särskilt delaktig i hittills är planeringen av själva presentation. Men jag fick idag möjligheten att delta i denna process. Arseny och jag fick i uppdrag att tänka kring koncept. Vi kom med en idé som miljögruppen sedan tog emot positivt. Tanken är att vi bygger presentationen kring den vision vi har för Nacka 2030.

Avslutningsvis checkade vi ut med att berätta om ett minne. Just nu är stämningen positiv och jag tror att både rapporten och presentationen kommer att bli framgångsrika.

Publicerat i Engagemang för miljön |

Så som rubriker säger så är vi nu inne på slutspurten. Vecka tre är startad och den tredje och sista måndagen är härmed klar, Oj, vilken resa vi har haft från dag ett till idag. Både hela gruppen gemensamt, men också vår lilla egna grupp “miljökrigarna”.

Många anser att måndagen är den värsta dagen på hela veckan. Måndag är första dagen på den långa arbetsveckan och dagen längst ifrån kommande helg.  När jag gick in i Björknäs för att inleda dagen så klev jag in med tunga steg och ett nerböjt huvud, liksom många andra. Men jag klev inte in på detta sätt av anledningen att jag var trött och längtade tillbaka till sängen. Utan jag klev in på detta sätt då jag insåg att detta  spännande, lärorika och annorlunda äventyr med alla nya underbara människor jag har lärt känna börjar dra mot sitt slut.

Detta är troligtvis sista gången jag kommer skriva i denna blogg och därför vill jag avsluta på ett sätt som jag finner värdigt. Jag vill tacka alla sex stycken (+Love) processledare och för att ni har fört oss alla olika individer samman, fått oss att skratta och väglett oss. Jag villa tacka alla andra tjugo stycken inflytandepiloterna för att ni har förgyllt min vardag de senaste veckorna med ert engagemang, skratt och deltagande. Dessa tre veckor har fått mig som individ att växa och inse att det finns så mycket mer än svart och vitt.

 

Patrik Olsson

Publicerat i Engagemang för miljön |

Tjabatjena!

Jag kan inte beskriva hur skönt det var att gå upp imorse och veta att det var sista måndagsmorgonen på ett tag som jag kommer behöva vakna med alarm. Kommer att sakna den mysiga gruppen men huuur härligt blir det inte nästa vecka att bara kunna sova i tre dygn i streck?!

Har det verkligen redan gått två veckor?! Känns som ingen tid alls har gått, och personligen börjar jag känna av stressen för att bli klar med allt redan nu, jag passade till och med på imorse att i förväg be om ursäkt till min stackars grupp som nog kommer få stå ut med ett eller annat irritations utbrott från min sida under veckan. Å andra sidan är det en väldigt lugnande miljö att jobba i med mina medpiloter, det finns en massa intelligenta tankar och åsikter att ta vara på och bolla med när man fastnat för mycket i sitt eget tänkande. Förhoppningsvis kommer ni inte att behöva märka av min stress alltför mycket!

Idag har varit givande men krävande, vi har nog alla snöat in oss lite för mycket i våra enskiljda idéer och det gjorde gott att börja få ner dem på papper. Det är nu som vi börjar inse de riktiga hålen i våra förslag, och det är inte det enklaste att fånga tankarna på ett sätt som både blir förståeligt och komplext samtidigt. Skönt att vi ändå kommer framåt i vårt projekt, jag tycker att det ska bli väldigt härligt att se produkten när vi är klara.

 

Laura

Publicerat i Mångfald i Nacka |

Vi började dagen med ett gemensamt möte med hela Ugnt inflytande gruppen i rum Björknäs. Vi gick igenom vad som väntar i veckan och såg en kort film från Google om deras visioner och idéer För att hämta eventuell inspiration. Sedan fortsatte vi i enskilda grupperna och diskuterade våra idéer lite allmänt, vi gick igenom eventuella ihopslagningar av idéerna. Sedan delade vi upp oss två och två i vår gruppoch satte oss enskilt med en idé i varje liten grupp för att försöka formulera/ göra varje idé konkret. Sedan mixade vi grupperna och idéer för att alla skulle få möjlighet att formulera idéerna.

Efter lunchen så fortsatte vi hela Ugnt inflytande gruppen i Björknäs och gick i en cirkel olika grupper till 4 olika bord. Vid varje bord fick man en kort pitch om de olika idéerna från de tre olika grupperna och fick ge förslag och feedback om dessa idéerna. Sedan fortsatte den sista timmen i de separata grupperna där feedbacken från tidigare bearbetades.

/ Liv Havander inflytandepilot grupp 2 (entreprenörskap)

Publicerat i Innovativt växande i Nacka, Ungt Inflytande |
Tja tja bloggen!
Vi har nu kommit en bra bit på vägen! Arbetet flyter flyter på bra och alla våra idéer har blivit samlade och kategoriserade. Även sammanhållningen känns på topp, roliga stunder i princip hela tiden med mycket skratt är en bidragande faktor, för att inte tala om våra störtsköna projektledare! 

Presentationsgruppen had ett möte i slutet av dagen där jag och några till lade grunden för den gemensamma presentationen. Vi ska pitcha den för alla andra imorgon och hoppas att de är lika entusiastiska som vi är!

Otto, inflytandepilot

Publicerat i Mångfald i Nacka |