Klimatsmarta barn

0 kommentarer

Vi har arbetat med ett projekt som vi kallat “förändra världen ett barn i taget”. Vi började i höstas med att fundera över flykting situationen, vi gjorde bl a en insamling och gjorde även en digital berättelse från våra reflektioner. Detta arbete har jag berättat om tidigare.

Efter flyktingfrågan gick vi vidare och undersökte olika yrken och diskuterade kring vad vi ville arbeta med när vi blev stora, vi såg på youtube klipp från arbetsförmedlingen och gjorde Besök på föräldrars arbete både fysiskt och via Skype.

Nu avslutade vi projektet med att pratat om den globala uppvärmningen, hur påverkas den och hur kan vi agera för att förhindra att det blir värre?

Resultat av våra reflektioner blev en animerad film, där barnen har ritat och berättar utifrån deras tankar och idéer.

“]

Be Sociable, Share!
Det här inlägget postades i Animerad film, Värdegrund. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar