Kollabroativt lärande 

0 kommentarer

Sedan några veckor tillbaka har jag och en femårsgrupp haft Skype samtal med några förskolebarn i England. Det hela började med att vi anmälde oss till en iTunes U kurs som några lärare från England och USA skapat. Jag känner två av dom sedan tidigare då vi blev uttagna till Apple Distinguished Educator samma år. 

Denna kurs går ut på att vi kursdeltagare utför olika projekt tillsammans. Ett av dessa projekt handlar om mat och kultur. Det är detta projekt som vi just nu håller på med. Barnen har fått berätta om sina favoriträtter, målat dessa och lärt sig säga dom på engelska. Vi har skapat en ebok i Book Creator  och ska nu lägga upp den i kursen. 

När alla deltagare har gjort detta kommer de sammanföras till en och samma bok där barn från olika delar av världen berättar om mat de tycker om.

Förutom detta har vi och barnen i England även lärt varandra olika ord på respektive språk, samt sjungit sånger för varandra som finns på båda språk som t ex twinkel twinkel 

Be Sociable, Share!
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar