Julen är en kreativ högtid

0 kommentarer

När det nalkas mot jul, får vi alla en släng av den kreativa ådran. Det ska bakas, pysslas och fixas med julpynt och granar. Vi skriver julkort, lyssnar och sjunger julsånger.

I femårs gruppen där jag arbetar på fredagar, har vi också drabbats av julstämningen och det pysslas och bakas för fullt. Men vi har även hunnit med att göra en egen julfilm, som precis blev klar förra fredagen. Vi arbetade med pappers animation i appen iMotion HD och filmen “Tomten” växte fram under några kreativa timmar.

Vi började med att skriva manus och här testade jag att använda inspelnings funktionen i Pages. Barnen fick alltså prata in och det dom sa skrivs automatisk i Pages, dock med blandat resultat. Funkade klockrent när det pratade tydligt, men det blev ganska ofta felskrivningar. Men det var lärorik och spännande för barnen att se hur deras ord blev till meningar skriva i text.

När manuset var klart började vi med att skapa figurer och rekvisita i papper.  Att tänka på när man gör animation med papper är att det är lättast att fotografera uppifrån, då man då lätt kan flytta figurer över bakgrunden utan att behöva ta loss något.

Barnen fick sen arbeta 2-3 st åt gången med varje scen och turas om att sköta kameran och flytta figurer. Jag fanns med som stöd i bakgrunden.

Detta blev resultatet, passar på att önska God JUL & ser fram emot ett spännande nytt år med massor av utmaningar och möjligheter.

 

Be Sociable, Share!
Det här inlägget postades i Animerad film. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar