I dag har det varit luciatåg från morgon till kväll. Först två föreställningar i kyrkan, sedan en tredje på Tippen på kvällen. Barnen har varit fantastiska! Glada och positiva hela tiden, trots att de borde ha varit ganska trötta. Vi har fått sååå mycket beröm från föräldrar, kollegor och barn som har lyssnat. Nica var en mycket fin Lucia och ingen kunde ha gjort ett bättre jobb! Fantastiskt bra jobbat alla ni barn i Samskolans treor! Ni är bäst :-) !

Publicerat i Okategoriserade |

Fina trollsländor svävar omkring i klassrummet

Publicerat i Okategoriserade |

Några gjorde sina egna mönster, andra följde färdiga mönster. Några hade aldrig sytt korstygn förut, andra visste redan hur man gjorde. Alla gjorde jättefina dukar och uppskattade att sitta och brodera. 

Publicerat i Okategoriserade |
Man fick ligga på golvet och bli insmord med vaselin först. Sedan lades det på gladpack och därefter gipsbindor. Först var gipset kallt, sedan blev det varmt. Man fick ligga alldeles stilla, utan att prata, tills gipset hade stelnat. Vissa ville ha en hel mask, andra gjorde en halv och en person gjorde en hand istället för ett ansikte. När maskerna hade stelnat, dagen efter, skulle de dekoreras. Vissa blev, som ni kan se, ganska skräckinjagande, andra väldigt vackert utsmyckade. 
Publicerat i Okategoriserade |

Här kommer fina kolteckningar, som barnen gjorde under bildveckan. De har ritat av en kompis och instruktionen var att titta noga hur ansiktet ser ut och inte bara rita som man tror att det ser ut. Det var också en utmaning att våga använda kolet och att modellera fram skuggor för att få fram djupet i bilden. När ansiktet var klart fick man prova att rita av en ljusstake m.m. För att få lite grepp om hur man använder ritkol och för att få veta vad ritkol är och lite om dess historia (som passande nog går tillbaks till stenåldern, som vi just lär oss om) såg vi film och tittade på bildspel med bra instruktioner.

Publicerat i Okategoriserade |

Jag längtar hem

Jag längtar hem vår båt den sjönk .

jag är på en ö som är stor.

Havet glitrar SOS jag lengtar hem

kannibaler finns ej här

men hungrig jag är

ilustratör;Theodor Hedvall

förfatare;Theodor Hedvall

Publicerat i Okategoriserade |

Här kommer, efter många om och men, lite sånger från skolavslutningen. Eftersom barnen i tvåan var äldst på vår avslutning, fick de stå bakom barnen i förskoleklass. De som sjöng andrastämman fick stå på golvet framför scenen, men de hamnar förstås också bakom de yngre barnen. Så kan det vara att vara äldst och störst. Man kan i alla fall höra hur fint de sjunger :-) .

Publicerat i Filmer |

Värdens bästa Astrid, som spelade fiol tillsammans med Anette. Astrid hade övat in Anettes polska och tillsammans ledde de intåget i aulan :-) .

Publicerat i Okategoriserade |

Publicerat i Filmer |

Publicerat i Okategoriserade |