Intowords

2 kommentarer

Idag har jag jobbat tillsammans med en elev i åk 4. Eleven har såväl dyslexi som språkstörning.
Uppgiften var att skriva en sammanfattning om hur Sverige styrs och vilka partier som sitter i riksdagen samt deras respektive ordförande/ språkrör.
Trots elevens båda funktionsnedsättningar fick hen stor nytta av hjälporden i denna app. Eftersom eleven i fråga kommer att bli förhörd på innehållet i detta av sin klasslärare på något vis så är det ju lämpligt om eleven har möjlighet att få hem texten. Med blixtens hastighet hade texten nått mammas mailbox och hon kan vara behjälplig med repetion av texten.
Visst är det fantastiskt??
Eleven använde ett extern tangentbord eftersom jag upplever att de är bättre ergonomiskt.
I det centrala innehållet för ämnet svenska 4-6 står följande. “Hur man använder ordböcker och andra hjälpmedel för stavning och ordförståelse.” Jag tycker appen Intowords med dess funktioner passar bra in på denna del av ett centralt innehåll.

Be Sociable, Share!
Det här inlägget postades i Åk 4-6. Bokmärk permalänken. 2 kommentar