Book creator

1 kommenter

I åk 5 på min skola håller man just nu på med människokroppen. Min elev har haft ett stort motstånd till att skriva förut men då hen fick läsplattan i sin hand och möjlighet att skriva i Book creator, släppte skrivkrampen. Hen skrev en lång fantasyberättelse. Det kändes ju bra för alla inblandade. Nu var det då dags att presentera något om människokroppen och min elev valde skelettet. Eftersom Book creator fungerade så bra sist så valde hen det igen. Hen har hittat bilder på internet, hen bad mig ta ett foto, föreställande en kropp utan skelett. Till denna bild la eleven, förutom text, till ljud. Det är inte någon brist på kreativitet på dessa stunder då hen har möjlighet att göra lite på sitt eget sätt. Jag är övertygad om att hen lär sig mycket om skelettet.
I lgr 11 under centralt innehåll för svenska 4-6 kan man läsa:
“Strategier för att skriva olika typer av texter med anpassning till deras typiska uppbyggnad och språkliga drag. Skapande av texter där ord, bild och ljud samspelar.”

Be Sociable, Share!
Det här inlägget postades i Åk 4-6. Bokmärk permalänken. 1 kommentar