Minecraft

2 kommentarer

Barnen är fortfarandemotroligt intresserade och samarbetsvilliga när det gäller att spela/skapa världar på iPaden så än så länge känns det inte som att det behövs en begränsning på antal vid varje lärplatta.

För att utveckla projektet vidare har några barn börjat att bygga ”Steve” i stora mjölkkartonger från mjölkmaskinerna i matsalen. Det är underbart att se hur kreativiteten sprudlar bland kartonger, pappersbitar och hinkar med tapetklister! Svårigheten är att försöka hålla sig ”inom ramarna”, så att det inte blir för stort. Barnens ideer och fantasi har inga gränser, de önskar göra små hyllor, hus, kistor och rustningar till sig själva :D . Allt i ”Minecraft” anda.

För att komplettera det stora bygget hittade vi en app, Foldify, där barnen kan bygga ihop bl.a träd, bilar, bussar och gubbar i papper i mindre modell. Jätteroligt! Men blir projektet för stort? Hur mycket skall man tänja på ramarna? Det är jättesvårt när barnen själva brinner så otroligt mycket för projektet och kommer med egna ideer, var sätter man gränserna?

20130314-092000.jpg

20130314-092029.jpg</

Av: Heléne Lindquist och Tina Lännbjer

Det här inlägget postades i Fritidshem, Skapande och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken. 2 kommentar