Två tvåor bloggar om v5 2014

14 kommentarer

Hej,

På 1:ornas svenska jobbade de med bokstaven Kk och sen lärde vi oss att hitta på sajten Nacka Stories.  De tyckte att det var kul .

På 2:ornas  Svenska jobbade vi med läxan. Jadijadi läste upp en fråga ur allas böcker. Vi jobbade även med j-ljudet. Vi jobbade också med Nacka Stories. Vi lärde oss hitta på sajten. Allt var skojigt.

Idag läste fröken upp alla elevfrågor i helgrupp istället för i flera smågrupper. Ombyte förnöjer….

På 3:ornas svenska jobbade de med sin gamla saga ”magiska dörren” (de redigerade i den) och sen jobbade de med Nacka Stories. De skriver på sina deckarhistorer så pennan glöder enligt jadijadi.  Det tycker det är superroligt. (se bild)

3orna skriver deckarberättelser….

På 1, 2, 3ornas idrott så jobbade de med handboll och stå i mål. Det var nog roligt.

På 1:ornas matte spelade de memory. Det var nog skojigt. På 2:ornas matte jobbade vi med diagnoshäfte. Det var roligt. På 3:ornas matte jobbade de med prov. Det var nog spännande.

På friluftslivet delade Elin in oss i grupper vi skulle springa sen kasta en boll och träffa konerna vi hade 3 kast och om vi missa fick vi springa en straffrunda. Det var kul.

Alla har skrivit varför de tycker att andra elever ska börja på Myrsjöskolan (skolan hade öppet hus i tisdags). (se bild)

Många fina nedskrivna ord om Myrsjöskolan….

På engelskan jobbade 1:orna med “Duffy and Daisy” (goyoyo.ur.se) 2orna jobbade med My family. 3orna hade ingen engelska denna vecka. (se bild från eng år 1)

1orna spelade Bingo med hjälp av Duffy and Daisy

På SO med L.N  skrev vi klart om Islam i våra religionböcker. På 3ornas So med N.Ö arbetade de med 1700-talet och Gustav III.

Vi jobbar med tema vatten vi har lärt oss att H2O betyder vatten. Vi har gjort ett experiment med en enkrona och vatten. Man skulle ta sin mugg jobba två och två. Alla gjorde ett experiment med is som sedan smältes och blev vattenånga och vattendroppar. Vi har sjungit vattenmolnsången och lärt oss jättemycket den här veckan. Allt har varit superduperroligt! (se bilder)

Isen (fast form) smältes i kastrull (flytande) Vattnet kokar (hur många grader måste vattet upp i innan det kokar?) Det bildades gas….vattenånga..

Vi andras också vattenånga…..

Den varma vattenångan fångades upp i glaset….

Vattendroppar bildas…..

Dokumentation…Vad gjorde vi? Vad hände och varför?

Nya ord och begrepp som vi lärt oss denna vecka.

Vattenmolekyl i fast form….

Imorgon fredag är det release för Nacka Stories JIIIIPPIII!! HURRA för oss alla författare i Nacka!!! Klicka på länken bredvid så kommer ni till sajten! 

Nu ligger alla 2ornas böcker uppe och de 3or som ville ha sina ”Magiska dörrar” som de skrev i år 2 ligger också där nu.  Fler sagor är på väg både av 1orna  och 3orna,  ska bli spännnade att få LÄSA<3   (Se bilder här)

Glada och nöjda projektarbetare; Jeanette,Lisa, Birgitta och Carina. Heja alla författare i Nacka Stories <3

Nackastoriessång insp

nacka storiesång

Lyssna gärna på vår Nacka Stories-sång !

Veckan avslutades med skön massage i klassrummet!

Hej då från Ele och Citronen.

Det här inlägget postades i Veckans blogg. Bokmärk permalänken. 14 kommentar