Hej,

1-3B och 1-3G samarbetar nu i en och samma blogg.

Ni hittar oss här;

http://blogg.nacka.se/skolor/1-3b-1-3g/

Välkomna att följa oss där och skriv gärna några glada uppåtpuffar till oss.

Jadijadi (Jeanette) med klass 1.3B

 

Publicerat i Veckans blogg |

Stort tack för detta underbara läsår. Tack för fina presenter och härliga ord. Vi känner att ni uppskattar vårt jobb och trivs med oss, det är en härlig känsla.

Nu tar vi sommarlov och reflekterar över året som gått. Glöm inte att använda Er av alla Era kunskaper som ni lärt er under året! Njut av den möjligheten <3

Här är några bilder från sista skolveckan med b.la utflykten från BjörnÖ och skolavslutningen.

Skolavslutning 9/6 2015

KRAM

Jadijadi, L.N och N.Ö

Glöm inte läsa i Nacka Stories, 288 st böcker väntar på att bli lästa <3

 

Publicerat i Veckans blogg |

Hej alla,

Idag var N.Ö elevernas personliga sekreterare. Hon hjälpte dem och skrev ner deras egna ord och tankar om läsåret som gått;

Jag tycker att skolan är rolig för att man får lära sig väldigt mycket och jag gillar historia och svenska. Medeltiden och järnåldern tycker jag speciellt mycket om. Ha kul i sommar önskar/ Valkossen

Hej! Det här läsåret har varit helt fantastiskt, men det har gått väldigt fort. Det är synd att vi ska lämna vår gamla klass och fröknarna. Alla ämnen har varit jätteroliga fast inte rast. Jag kommer att sakna er alla men jag hoppas att det blir lika bra i fyran som i den här klassen.  Glad sommar önskar E-boken!

Det har varit roligt att gå tre år i den här klassen. Det har varit roligt att jobba med temat, idrotten och svenska. Rasterna har varit bra det här året för att vi har lekt kull och fotboll. Glad sommar önskar Stålmannen!

Jag tycker att det har varit väldigt roligt under året. Favoritämnen är faktiskt allihop! Matten är extra rolig. Vi har varit justa mot varandra det här året. Glad sommar önskar jag alla! Med vänliga hälsningar Vickepicke!

Läsåret har varit roligt och jag har lärt mig massor av saker. Mitt favoritämne är svenska och matte. Jag går i världens bästa klass med de bästa fröknarna speciellt Jeanette! Kompisarna är justa och vårt fritids är det bästa. Hoppas alla får en skön sommar! Hälsningar Lollo.

Hej! Jag tycker att det har varit ett bra läsår. Det har vari roligt med klassen och speciellt med våra raster. Glad sommar önskar ER.

Jag tycker att det här läsåret har varit roligt. Jag har lärt mig massor. Musik och engelska tycker jag extra mycket om. Jag går i den bästa klassen med kompisar som är snälla. Hoppas alla får en skön sommar! Hälsningar Me.

Det har varit ett roligt läsår man har lärt sig mycket och jag gillade speciellt temat forntiden. Annars gillar jag alla ämnen. Klassen är snäll och fröknarna med. Ha ett skönt sommarlov önskar HoHo.

Året har varit ganska roligt och jobbigt. Jag har lärt mig en hel del till exempel so, matte och svenska. Jag visste inte att järn var gjord av koppar och malm. Klassen är justa och fröknarna med speciellt Jeanette, Lena och Ninne. Det är  jätteroligt att gå i 1-3 B. Glad sommar önskar V.S.

Jag tycker det här läsåret har varit väldigt roligt. Jag tycker att musiken och idrotten har varit roligast, men alla ämnen är roliga. Ha ett skönt sommarlov önskar SoS!

Skolåret hr varit jättebra tycker jag. Mitt favoritämne har varit svenska för att då får man göra sagor till Nacka Stories. Klassen har varit jättebra och fröknarna med för att vi alla är snälla och då blir det skoj. Ha en bra sommar önskar Wiwi.

Alltså, jag går i världens bästa klass med kompisar som är snälla och fröknarna med. Jag gillar speciellt bild och svenska och matte. Hoppas att alla får ett bra sommarlov önskar Humlan.

Jag tycker det har varit jätteroligt i det här läsåret. Jag har lärt mig att skriva, rita och göra fina pappersblommor. Jag gillar väldigt mycket musiken och engelskan. Jag lär mig väldigt mycket av fröknarna och klasskamraterna. God sommar önskar Äpplet.

Mitt första läsår har varit jättebra för att man får ju skriva mycket, man får göra bilder, konster och såklart  jobbat  med matte. Idrotten gillar jag extra mycket. Klassen är bra för att det finns många kompisar som är snälla och roliga och busiga. Fröknarna är väldigt bra och nu önskar jag alla en glad sommar! Hälsningar Trädet.

Hej! Jag tycker att det har varit ett bra läsår för att jag har lärt mig att läsa bättre och så har jag blivit bättre på matte under läsåret. Mitt favoritämne är svenska med Jeanette. Jag har fina och snälla klasskamrater och Jeanette, Lena och Ninne kommer när man mest behöver dem. Hoppas ni får en riktigt skön sommar! Hälsningar Charlie.

Jag tycker att det har varit bra terminer, vi har jobbat bra så vi har haft många diamantfester. Tycker att jag lärt mig mycket i skolan. Engelska är mitt bästa ämne.  Efter sommarlovet börjar jag fyran. Alla kompisar har varit bra och varit snälla mot varandra.  Hej då och trevlig sommar. Med vänlig hälsning Citronen.

Det här skolåret har varit jättebra och alla kompisar har varit roliga att vara med. Jag har lärt mig väldigt mycket de här tre åren. Jag tycker att svenska och no har varit extra bra för att det är spännande. Alla mina fröknar har varit bra för att de hjälpt mig. Glad sommar! Med vänliga hälsningar Granaten.

Jag tycker att det har varit ett bra skolår. Jag har lärt mig många nya saker men mest på svenskan. Fröknarna har varit bra och stöttande när man behöver hjälp och klasskompisarna är bästa och snällaste. Jag önskar alla en god sommar. Hälsningar Vikingen.

Det har varit ett superbra läsår. Jag gillar mina klasskamrater och vi har lekt bra tillsammans. Att spela fotboll på rasterna är det bästa och jag gillar att skriva på svenskan. Jag har räknat jättemycket och tycker det är kul och engelskan har också varit bra. Rolig sommar från Batman.

Det har varit ett bra år i klassen och jag har tyckt mest om ämnet bild för att där får man måla på olika sätt och knepigt pyssel. Klassen har varit bra för att jag har snälla klasskamrater och fröknar. Glad sommar klassen! Önskar Apelsinen.

Jag tycker att det varit ett roligt läsår alla ämnen är så roliga. Allra mest tycker jag om barnens tid för då får man uppträda. Klassen är snäll och fröknarna med. Glad sommar önskar EL.

Hej! Det har varit roligt med matte, svenska, slöjd och musik. Jag har lärt mig mycket. Klassen har varit juste. Hej då från Liia.

Åh vad bra skolåret varit. Det har varit kul med de flesta passen speciellt svenska. Vi har fått skriva sagor och lägga upp på Nacka Stories. Jag har snälla klasskamrater och fröknarna med.  Hej då och ha ett bra sommarlov önskar Gurkan.

Vi har världens bästa fröknar och året har varit superbra  och vi har pratat lite inte mycket så vi har fått göra mycket kul. Det är också bästa skolan tycker jag. Glad sommar önskar Micke.

Hej! Det har varit ett superbra år i klass 1-3B. För att det är roligt i skolan och kompisarna är bra. Nästan alla ämnen är roliga men slöjd är det bästa.  Både trä och syslöjd. Fröknarna är bra jag gillar Myrsjöskolan.  Ha ett bra sommarlov! Hälsningar Ville

Det har varit roligt läsår. Jag har lärt mig mycket, bland annat om forntiden som ingick i vårt tema. Jag har haft roliga fröknar och bra kompisar.  Glad sommar önskar Blixten!

 

Här är några bilder från veckan;

Alla har läst upp sina raketer som vi gjorde efter årskiftet – mål att klara innan sommarlovet. ALLA hade KLARAT sina egna MÅL, hurraaaaaa

Tvåorna har tovat fina humlor med textilläraren Carina.

Vi har nu avslutat tema Forntiden. Så här ser våra fina forntidsböcker ut . I slutet av boken sitter elevens utvärdering av tema-arbetet. Läs gärna <3

Jadijadi har varit ledig några dagar pga av student, då passade vi på att både städa, göra fina blommor och flaggor/vimplar tillsammans med N.Ö och L.N.

Nästa vecka kommer det några bilder från skolavslutningen, så håll utkik även i nästa vecka!

Publicerat i Veckans blogg |

Hej,

På svenskan har 1orna skrivit om “Mitt första skolår” och så har de utvärderat läsläxboken Förstagluttarna och jobbat vidare med sin saga. Ni har väl läst de som redan finns där? De är jättebra gratisböcker är många har tom ljud = berättarröst <3 De tyckte det var kul. (se bild från sista läxfråge-genomgången)

På svenskan har vi 2or utvärderat läsläxboken “Mer om Moa och Mille” Vi fick läsa upp varandras utvärderingar. “Det är bra att träna på förmågan att kunna läsa andras texter, för då vet man om man har en tydlig handstil”  (Se bild)

På svenskan så har vi 3or utvärderat vårt arbete med leksaksfabriken och läxläsboken Djurspanarna.(se bild)

Djurspanarna fick 9 av 10 möjliga och med kommentarer som “ibland var det ett tråkigt kapitel…” Men de flesta gillade boken! “Intressant att få lära sig lite om landskapsdjur”

Sveriges fina landskap och landskapsdjur.

Alla har utvärderat temat FORNTIDEN – temat har lärt oss hur jorden skapades och hur en tidslinje ser ut och om olika tidsperioder.

På NO gjorde treorna flera experiment med luft;

1. Vi satte ett ljus på en tallrik med färgat vatten och undersökte vad som händer om man sätter över en glasburk. Det som hände var att ljuset slocknar då det förbrukat syret i burken. Vattnet steg och ersatte luften.

 

2. Vi undersökte om luft väger (experiment med två ballonger) 

3. Vi undersökte vilka egenskaper som finns hos varm och kall luft.  Varm luft tog mer plats än kall luft. (ballong på flaska).

3. Vi undersökte vilka egenskaper som finns hos varm och kall luft.  Varm luft tog mer plats än kall luft. (ballong på flaska)

Vi har haft Wild kids då fick vi göra olika samarbetsövningar och samla poäng till klassen.De flesta av oss gav dagen en 10a :-) Vi lärde oss att….(Se några bilder på stationerna här. Låt era barn få berätta vad de gjorde)

På 1ornas matte jobbade de med sitt mattehäfte och så jobbade dem med iPad. De tyckte det var superkul.

På 2ornas matte jobbade vi med multiplikation kapitlet . Vi tyckte det var kul.

På 3ornas matte så gjorde vi en diagnos och så jobbade vi i matteboken som handlade om tid. Vi tyckte det var ganska kul.

På engelskan fortsatte vi 2or med vårt arbete med “My fruits” och lite Vegetables (detta jobb kommer vi jobba vidare med i 3an :-) )

På musiken har alla 1-3or lärt sig att sjunga nationalsången och olika sommarsånger.

V.S har haft sin kulturkvart. Den handlade om hans resa med sin storebror och pappa till Gran Canaria. Vi fick se härliga bilder från den resan. Bra talat och från hjärtat V.S. Han fick många fina uppåtpuffar av hela klassen. (se bilder)

Hoho var sist ut av alla 2or att ha sin kulturkvart. Den handlade om USA. Hoho ska flytta dit och bo där i två år. Vi fick se hans nya hus. Tack för en mycket intressant kulturkvart. Vi gav förstås Hoho många uppåtpuffar. (se bild)

Vi 3or har tillsammans med N.Ö arbetat klart med Hembygden/Stockholm. Kika gärna i våra fina och lärorika böcker. (se bild)

Vi 2or har arbetat med temat “Djurens andaktsbok” och gjort fina böcker tillsammans med L.N (se bild)

Idag fredag har vi haft Orminge karneval. Temat var “De sju haven” Se några härliga bilder från karnevalen;

Redo för KARNELVAL, tjohooo. Eleverna är hav. Fiskarna som hänger i nätet har de själva gjort med N.Ö och L.N på bilden. Vi vuxna är fiskare/sjömän.

 

Vi fick fin hjälp i tåget och i parken av “gamla” 1-3bare. Tack fina ni för hjälpen <3

Tre duktiga dansare från vår klass på scenen. El, Lollo och Liia. Heja er tjejer<3

Veckan har varit toppen!

Hejdå från

Ville och Vikingen

Publicerat i Veckans blogg |

Hej,

Denna bloggtext har Valkossen, VS och Jadijadi skrivit tillsammans.

Vi börjar med att berätta lite vad vi arbetade med under vecka 20 som var en kortvecka.

El hade sin kulturkvart som handlade om gymnastik. Den var jättebra och vi fick lära oss om hennes favoritintresse gymnastik. El har tagit flera medaljer, hon är duktig på gymnastik. El fick många uppåtpuffar av oss alla. (Se bild)

Vi treor hade LÄGERSKOLA i Velamsund. Vi hade tur med vädret, det började regna precis när vi hade den sista station och då det var lägerdagen slut. Det var en toppendag. Alla fick sen till läxa att skriva om dagen som vi upplevt.

Vilse i skogen

 Makrame

Stenmålning och Manga

Vatten Tur och Retur (med Naturpedagogerna) Men här på bilden ser ni Liia och N.Ö

Treorna hade även paddling och sedan en Vilsetipspromenad :-)

B.N har tagit alla fina bilder.

Denna vecka 21 har vi arbetat med; 

Er har haft sin kulturkvart.Den handlade om Minecraft. Den var superbra. Han visade många bilder och berättade om hur man spelar spelet. Er fick många uppåtpuffar av oss klasskamrater. Nästan alla i klassen har spelat Minecraft.

Vi har arbetat och avslutat med vårt tema FORNTIDEN. I tisdags samlade vi ihop alla VÖL-lappar och utifrån dom skulle vi göra en affisch och sedan redovisa om alla tidsperioderna. Vi delades in i fyra grupper. Lotten avgjorde vilken tidsperiod man fick. Gröna bordet fick den äldre Stenåldern, blåa bordet fick den yngre Stenåldern, röda bordet fick Bronsåldern och slutligen det gula bordet fick Järnåldern. Jadijadi ville att vi skulle få med vad vi lärt oss under arbetets gång. Hur såg människorna ut? Hur fick de mat? Vad åt de? Hur lagade de maten? Hur bodde de? Vilka djur fanns det? Träd – växter? Hur begravdes de? etc.. De frågor som vi ännu inte hittat svar på skrev vi upp för att sedan fråga guiden på på Historiska museet. På fredagen redovisade vi affischarbeten för varandra. (se bilder)

Efter ca en timmes härligt arbete behövdes en paus. Se bara vilken underbar kreativitet det är vid alla bord/grupper. Spännande arbete…. (se bild)

                   RESULTAT av arbetet

Äldre Stenåldern

Yngre Stenåldern

Bronsåldern

Järnåldern 

Vi har varit på historiska museet. Guiden berättade och visade för oss om Istiden, äldre Stenåldern, yngre Stenåldern, Bronsåldern och Järnåldern.

Vi fick höra en historia om en kung som bodde i Danmark på järnåldern. Vi fick höra mycket om de olika tiderna av guiden som hette Cecilia, det var roligt. Vi hade med oss frågor som vi ställde. Vi fick bra svar på våra frågor sedan åt vi matsäck, det var gott. Vi åkte buss till slussen och sen buss till historiska museet. Sen samma väg tillbaka till Myrsjöskolan. Vi åkte kl 8.23 och kom tillbaka kl 12.52. :-)  (se fina bilder här)

Vår resa med guiden började i tidsperioden Istiden…..

För omkring 9 000 år sedan levde hon, Bäckaskogskvinnan. I hennes grav hittades redskap för jakt och fiske. De första arkeologiska tolkningarna menade att den begravde var en man. Men se det var en kvinna.

En grav från den yngre stenåldern. (En pappa och ett barn)

Verktyg av sten

Runskrift

Bronsålderssmycken

Svärd

Så här klädde de sig på Järnåldern.

Att få äta sin medhavda matsäck är nog det allra bästa på en utflykt. :-) MUMS

Några var pigga på hemvägen….

…och några var trötta.

På 1ornas matte så jobbade de med dubbelt och hälften, det var jätteroligt.

På 2ornas matte jobbade vi i matteboken, det var roligt.

På 3ornas matte jobbade vi med uppställning och med tid – minuter och sekunder. Eleverna mätte med hjälp av mobiltelefoner hur lång tid tog det att räkna t ex från 1 till 30, det var roligt.(se bild)

På 1ornas svenska arbetade de med sina E-bokssagor. Fler av dessa böcker ligger nu i Nacka Stories. Läs och kommentera gärna.  Några har skrivit väldigt långa och att skriva en saga tar tid! De läste även läsläxan och gick igenom skrivläxan med frågorna. (se några bokframsidor här) Klicka på länken och kom till våra e-böcker;  http://nackastories.bookis.se/

På 2ornas svenska jobbade vi med att spela in berättarröst till vår E-diktsamling som snart ligger på Nacka Stories. Alla har bidragit med en dikt var. Vi utvärderade arbetet med dikterna. Vi är supernöjda med vårt arbete och det har varit kul. (se bild)

Tvåorna har skrivit tre dikter var. Dessa är samlade i en diksamling. HURRA vilka fina dikter ni skrivit alla 2or

Här är två av dikterna som finns i vår diktsamling.

Vår E-boksdiktsamlingen, där EN dikt från varje elev finns med och inläst, kommer att läggas upp i Nacka Stories i nästa vecka. <3

På 3ornas svenska så jobbade vi klart med leksaksfabriken. Vi gjorde klart våra leksaks- kataloger och så skrev vi in register i katalogerna. Nästa vecka ska vi skriva vår utvärdering i vår egen leksakskatalog. Vi är jättestolta över vårt arbete med leksakskatalogen. Det var ett roligt arbete.(se bild)

I leksakskatalogen kan du b.la få “Gissa leksak” eller tips på hur du gör leksaker av återvinningsmaterial.

På engelskan arbetade 1orna med ”Weather” och så såg de på en film om väder. (se bild)

På 2ornas engelska jobbade vi med ”Fruits”, vi fick också se en film fast om frukter förstås. (se bild)

Idag har Ville haft sin kulturkvart. Den handlade om Italien. Ville visade fina bilder och berättade bra fakta om Italien. Han har suttit i Zlatans egna stol som finns i ett omklädningsrum. Ville fick många uppåtpuffar av oss alla. (se bild)

På NO arbetade vi treor med tema luft. De gjorde flera experiment som visade att luft är något och som tar plats. (se bild)

Hejdå från

Valkossen och VS

 

Publicerat i Veckans blogg |

Hej alla,

Det blev ingen elevbloggtext eller bilder för denna kortvecka. Bilder och text kommer istället att finnas här både för kortveckan och v21 fredagen den 22/5 :-)

Vill vänligen påminna ER alla föräldrar om att papperet “Tillstånd av förälder” (ang ok för elev att följa med på /hämtas/lämnas vid utflykt) Är ett MÅSTE för ALLA att fylla i även om förälder följer med. (papperet fick ni hem i mappen förra fredagen.

Papperet måste fyllas i eftersom utflykten sker under ordinarie skoltid. (OBS Nya bestämmelser som jag skrev om i veckobrevet v19)

Ni som ska köra bil MÅSTE även fylla i ett “Fordonspapper”. (Detta får ni av mig när ni anmäler er som bilförare)

Fler bilförare önskas annars ställs tyvärr BjörnÖ-utflykten in. Saknar även några svar JA eller NEJ. Vänligen gör det omgående i meddelandet i SchoolSoft, tack.

Glöm nu inte läsa veckobrev v19 i SchoolSoft som gällde för både v20 och v21!

OBS NÄSTA vecka börjar UTEGYMPAN, ta med kläder för utegymnastik!

Njut av helgen och långledigheten <3

Kram  Jadijadi (…på bättringsvägen tack vare medicin!)

Mer info kommer i veckobrevet  fred 22/5, tjohooo…… :-)

Publicerat i Veckans blogg |

Hej,

På 1ornas svenska fortsatte de med sagorna till Nacka Stories. De är jättebra och några finns redan nu uppe på Nacka Stories. Läs och kommentera gärna. 1orna gillar att skriva sagor. (se bild)

På 2ornas svenska har vi svarat på frågorna till gamla läxan kap29. Det var kul.  Vi har också fått skrivit till en bild som lärarstudenten hade som skrivuppgift. De flesta valde en godisbild :-)

På 3ornas svenska har de övat på hur de ska säga om hur det gick i NP-proven till sina föräldrar. De har varit inne på Stjärnan medan 1, 2 och förskolebarnen har haft faddring i klasrummet. De har lekt, haft längre raster och gjort lite som vi har gjort. Det var kul.

Vi 1-2or har haft faddring. Vi har gjort en video med våra gosedjur där de presenterade sig och berättade vad de var bra på.  Vi har haft matte med gosedjuren. Då ritade vi av gosedjuret och sen sorterade vi in dessa om de var landdjur, vattendjur, luftdjur, fantasidjur. Det var flest landdjur. DET var kul. (se bild)

På 1ornas matte så lärde de sig att dubbla att lägga på lika mycket och så jobbade de med matteboken. Det var kul.(se bild)

På 2ornas matte jobbade vi med matteboken. Vi jobbade med bråk och gjorde ett bråkspel. Vi vek en halv, en fjärdedel, en åttondel och en sextondel. Sen skulle man slå en tärning och fylla i på sitt papper. Det var kul. (se bild)

På 3ornas matte jobbade de med sina matteböcker till sida 27, sen fick de jobba med iPad och elevspel. Det var kul

På temat började vi lite med bronsåldern. Vi fick först göra en VÖL (vet, önskar och lärt) Sen läste Jadijadi en text,  för nätverket fungerade. Vi ska se filmen imorgon på fredag. Vi lärde oss att brons är gjord av koppar och tenn, det var kul.

På friluftslivet sprang vi runt på skolgården och gömde en klädnypa på ett ställe på en orienteringslapp. På den var det ringar som man skulle gömma klädnypan. Det var kul

På idrotten hade vi Kids-volleyboll som är för barn upp till sexan. Vi lärde oss olika slag ex fingerslag, bager och lite mer……det var kul.

På 2ornas engelska gjorde vi ett djur memoryspel. Vi fotade av djuren som var ritade av oss eller så fotade vi plastdjur. Sen skrev vi ordet och talade in på engelska. De flesta hann spela spelet.Det var kul. (se bild)

På treornas engelska tränade de på orkesterspelet och dansen som de ska uppträda med idag. Det var kul.

På 1ornas och 2ornas musik jobbade vi med Vivaldi. Vi lyssnade på hans musik och pratade lite om honom. Vi fick rita en bild som vi tyckte passade musikstycket–VÅREN-     I quattro Stagione. Det var kul.(se bild)

På 3ornas slöjd så gjorde de klart sina förkläden. De blir jättefina. Det var kul.

På 3ornas NO har de jobbat med elektricitet. De försökte att få en glödlampa att lysa med hjälp av en sladd och ett batteri. (se bild)

(Jadijadi skriver) 3orna har idag fått genomgång av säkerhet och hur man paddlar kanot. De har sett på en film på Youtube om hur man paddlar. De har också läst upp regler. Alla fick sen skriva på ett kontrakt på att de lärt sig och lyssnat. Alla 3or längtar nu till onsdagen den 13/5 då det är LÄGERSKOLA för dem på Velamsund. (Se paddelfilm-länken här  )

https://www.youtube.com/watch?v=4uiVJQH9cNQ 

3orna har haft sin orkester och dansuppvisning. Efter den visade de sina NP för sina föräldrar. Det gick strålande bra. 3or, föräldrar och vi fröknar var så nöjda. NI ÄR BÄST! <3 (Se fina bilder som B.N fotat)

Idag på Bilden gjorde vi fiskar med Lena och Olle som vi ska ha i vårt fisknät på Karnevalen. (se bild)

På barnens tid idag fick vi se en jättebra dans som tjejerna på fotot dansade. De lärde oss att dansa dansen (se bild)

Hejdå från

HoHo och V.S

Publicerat i Veckans blogg |

Hej alla,

Tack alla föräldrar och klasskompisar för förra veckans kommentarer, det gillas <3

På 1:ornas svenska lärde vi oss att skriva på papper och iPad. Vi fortsatte med våra sagor. Vi läste läxan kap 27 och pratade om den. Det var roligt.

På 2:ornas svenska lärde vi oss några svåra ord. Vi läste läxan kap 29 och pratade om den.. Sen var vi Cowboys och skrev en sammanfattning om texten. Lärarstudenten hade arbetspasset och det var kul. (se bild)

På 3:ornas svenska skrev de en text om NP som de ska ha som stöd när de visar för sina föräldrar den 7e maj. Det var roligt.

På 1:ornas matte jobbade vi med matteboken. Vi lärde oss division och subtraktion. Vi spelade bingo. Det var roligt. (se bild)

På 2:ornas matte jobbade vi med en diagnos. Den var ganska svår och lång. Det var kul.

På 3:ornas matte jobbade de med matteboken och iPaden. Det var roligt.

På 1:ornas engelska lärde de sig veckomemory. De spelade spelet med varandra. Det var roligt.

På 2:ornas engelska lärde vi oss att säga This is a/an……. Vi var guider på Zoo.  Det var roligt. (se bild)

På 3:ornas engelska lärde de sig mer om klockan. Half past, quarter to, quarter past…..Det var kul. (se bild)

På 1:ornas och 2:ornas musik sjöng vi vårsångerna. Jadijadi säger att vi är SUPERDUKTIGA! Det var roligt.

På 3ornas musik övade de orkesterspel. (se bild)

På onsdagen hade SoS sin kulturkvart om Danmark. Hon visade många fina bilder och så lärde hon oss några danska ord. Det var spännande och roligt. Hon fick många uppåtpuffar av oss kompisar i klassen. (se bild)

På temat lärde vi oss mer om yngre stenåldern. Vi såg på en stillbildfilm. Vi skrev en VÖL om yngre stenåldern. Vi lärde oss mycket. Det var jätteroligt. (se bild)

På idrotten spelade vi vollyboll. Det var roligt.

På 3ornas NO fick de först börja med att “ladda” ballongerna med statisk elektricitet som de sedan gjorde flera experiment med. De skulle bland annat;

- sätta fast ballongerna på väggen.

- undersöka om vad händer med en tråd om man närmar ballongen (svar; den dras till         ballongen/fastnar på ballongen)

- Svara på frågan; -Vad händer om du hänger två ballongerna nära varandra? (svar; de  dras från varandra – de gillar inte varandra.

De avslutade lektionen med att sätta fast ballongerna i taket kl.12.30. Den sista ballongen blev B.N tvungen att ta ner kl.17.15. :-) Annars hade larmet gått på skolan.  (Se bild)

3ornas bästa Matte och No-lärare B.N <3

Sen  fortsatte de experimentera. De undersökt vilka ämnen är magnetiska och vilka är det inte. De upptäckte att det bara var saker som innehöll järn som var magnetiska t ex sax, spik och element. Trä, plast, tyg, porslin, glas är inte magnetiskt. (Se bild)

Hälsningar

Me och Batman

STORT TACK alla elever som kunde vara med och sjunga in våren med glada fina vårvisor på Myrsjöns bad och festplats.  Ni var fantastisk duktiga och vi fick massor av beröm av publiken. Fröken är superstolt över Er alla. Det här gör vi om! <3  (se bild)

Valborg 2015 vid Myrsjöns bad och festplats

Kram Jadijadi

Publicerat i Veckans blogg |

Hej,                                                                                                              v 17

På 1ornas svenska jobbade vi vidare med våra sagor till Nacka Stories. Det lärde sig att skriva sagor på iPad och Book Creator. Vi jobbade också med bokstavstäverna Ww och Qq. Nu är bokstavsboken snart klar. Vi lärde oss att skriva bokstaven Ww och Qq tydligt. (se bild)

På 2ornas svenska jobbade vi med att läsa kapitel 28 och vara detektiver och cowboys. Vi lärde oss bland vad orden uppehållstillstånd och besked betyder. Vi har också börjat skriva in våra dikter i en diktsamling på iPaden.

På 3ornas svenska jobbade de med läskapitel 27 och med detektiven och cowboysen . Det lärde sig bland annat vad myr och båtmössa betyder. De gjorde också klart deras leksakskatalog. I den kan ni få gissa leksaker och få reda på hur man gör återvinningsleksaker. De lärde sig att skriva en leksakskatalog.

På 1ornas matte jobbade vi med att växla pengar. Det lärde sig att växla pengar.(se bild)

På 2ornas matte jobbade vi med bråk. Bråk är när man gör olika delar tillexempel en tredje del som man delar upp lika.

På 3ornas matte jobbade de med NP och repetition. De fick veta hur det gått på NP. Sen arbetade de med volym. (se bild)

På 3ornas NO-ämnenas egenskaper så pratade de om densitet. De fick göra två experiment.

1 burken -Först skulle de gissa på vad händer om man häller i vatten, sirap och olja i burken. De fick se resultatet och jämföra med sin förutsägelse. Sedan la de ner olika saker i burken och undersökte i vilken vätska de hade hamnat.

2 Flyter eller sjunker – De undersökte vilka saker som flöt eller sjönk i vattnet. (se bild)

På 1ornas engelska jobbade vi med engelska-memoryspelet och om våra veckodagar och årstider. Vi lärde oss att bli bättre på att prata engelska. (se bild)

På 2ornas engelska jobbade de vidare med At the Zoo. Nästa gång ska det bli en guidning på vårat egna MyrsjöZoo :-) (se bild)

På 3ornas engelska så repeterade de klockan och lärde sig mer om hur man säger; o´clock, half past, quarter to, quarter past. De fick ett klockhäfte att arbeta i.

På treornas utematte gissade de tal :-)  (fråga dem hur de gjorde)

På musiken har vi alla sjungit vårsångerna. Många tycker att Blåsippan är svårast att komma ihåg. Ni kommer väl och lyssnar på oss på Valborg vid Myrsjön? Kl 19.30 startar sången och sen tänds brasan ca 20.00. (se bild)

3orna har fortsatt med dansen och gjort fina valsmasker (se bild)

På temat har vi sett på en stillbildsfilm om äldre Stenåldern.  Sen tog vi fram våra V(vet) Ö (önskar veta) L (lärt oss) och kontrollerade om vi fått svar på våra önskningar som vi skrev förra fredagen. Jo, vi hade fått svar på nästa ALLA önskningar. Vi lärde oss jättemycket. (se bild)

SoS är sjuk så hennes kulturkvart blir en annan vecka. (Vi längtar efter den) Då jobbade vi istället vidare med temat Stenåldern och med den yngre stenåldern. Vi fick göra en VÖL och sen se på en film. Vi fick många svar på våra frågor. (se bild)

På bilden idag fick vi tårta som jadijadi bakat. Tårtan fick vi för att vi slagit läsrekordet som tidigare var på 27 849 sidor. Vi slog det rekordet med 34 extra sidor, hurrraaa vad vi är BRA!  Vi fick öven en bilduppgift av N.Ö och L.N och det var att rita en fisk som vi sedan ska ha med på karnevalen i slutet av maj. (se bild)

På slöjden har vi tvåor tovat fina tulpaner. (se bild)

På friluftslivet med Elin arbetade vi med kartförståelse. Vi fick bygga ett område med olika föremål och sedan rita en karta över vårt “område”. Vi använde oss av riktiga karttecken.

Hejdå från

Äpplet, Blixten och Jadijadi

 

Publicerat i Veckans blogg |

Hej,                                                                                                                                 v16 2015

3orna har varit på medeltidsmuseet. De hade en guide och de fick lära sig jättemycket. De tyckte att det var spännande på museet.

På 1ornas matte fick vi våra klockor som vi hade gjort själva. Vi lärde oss att göra egna klockor och att visa på klockan hur mycket den var.

På 2ornas matte gjorde vi geometri. Vi lärde oss begreppen rät vinkel, spetsig vinkel och trubbig vinkel.

På 3ornas matte jobbade de med volym. De lärde sig förkortningar. Det är bra att kunna om när man bakar.

På 1ornas svenska jobbade vi med bokstäverna Xx och Zz. Vi lärde oss att bli bättre på att skriva och säga ljuden för bokstäverna Xx och Zz. Vi läste också läsläxan kap 25 och så skriv vi ner vad vi trodde skulle hända sen. Vi var då spågummor/gubbar.

På 2ornas svenska läste vi nästa läxkapitel 27 och så fortsatte vi med dikterna. Vi lärde oss rimdikter och sen fick vi välja en av våra dikter som vi ska ha i vår diktbok på Nacka Stories.

Alla 1, 2 och 3or har arbetat med att skriva om sina förmågor som vi lärt oss i skolan och som vi använt på påsken. Vi lärde sig att skriva mycket bättre och förstå vad förmåga är. En förmåga är något man kan göra ex räkna, skriva, läsa, tala…. Det var nytt att tänka så.

På idrotten spelade vi innebandy. Vi lärde oss att bli bättre på att spela innebandy.

På 2ornas SO läste Lena om Isbjörnen som flyttade in. Vi lärde oss att man inte ska vara elak mot någon bara för att man är annorlunda.

2orna har haft utematte med P.N och L.N

“Alla byter hörn” (se bild)

På friluftslivet var vi i skogen och letade efter olika kort som låg i påsar. Vi lärde oss olika bilder som var på korten och som låg i påsarna.

På musiken sjöng vi vårsånger. Vi lärde oss nya vårsånger och att sjunga bättre. 3oan har dansat snoa och vals.

Vi har lyssnat på Blixtens superspännande kulturkvart. Den handlade om James Bond. Vi fick lära oss en hel del om James Bond som karaktär, hans filmer och vilka som varit skådespelare. Nu vill nog alla se en bondfilm :-) Vi gav Blixten många uppåtpuffar för han pratade så bra. (se bild)

Idag har vi börjat med Stenåldern – Den äldre stenåldern. Vi började med att göra en VÖL = 1 (vad VET vi?) 2 (vad ÖNSKAR vi veta) 3 (vad har vi LÄRT oss om ämnet?) Det var jättekul! (se bild)

Stödmall VÖL

På bilden idag har vi gjort flaggor till Karnevalens tema “De sju haven”. Hoppas att de väljer någon av våra fina flaggor. Lycka till alla som är med och tävlar. (se bild)

Vi har utvärderat veckan i våra planeringsböcker.

Hejdå

från El och Gurkan.

Publicerat i Veckans blogg |