Vecka 19 2019

2 kommentarer

Hej, 

Denna vecka rivstartade vi med en hel friidrottsdag på Björknäs IP. Alla var duktiga och kämpade i alla grenarna.

Grenar; Häcklöpning, 60 meter (tid) Kast med liten boll, längdhopp, samla varv (antal varv runt banan = 400m x antal varv …) och slutligen så var det en klasstafett.

2C och 3C bilder…..

 

Matsäcksbilder; 

Uppvärmning

Samla varv

Längdhopp

Lunch

Klasstafett

 

Svenska; 

2or har arbetat med “veckans ord” både med förra veckans läxord och nya ordläxan. Det var enkla ord :-)

Vi har läst sista kapitlet i “Diamantjakten”, kap 25.

Prickelina, som är kusin till Pricken och något mindre, kom och berättade att Pricken är kvar i USA. Varken hon eller vi vet egentligen vad som hänt eller varför han valt att stanna där. Det ska eleverna få gissa och skriva om. Prickelina berättade att hon kommer att göra ett uppdrag med alla i klassen i 3an, så nu sitter hon i skåpet och väntar längtansfullt.

Vi har skrivit om Friidrottsdagen och i helgboken.

Vi har jobbat med Bingel – eng och svenska.

Vi har läst våra fina brevsvar från våra brevvänner i klass 2 i Vretstorp, det är sååå kul att brevväxla. Först läste vi brevet för oss själva och sen läste vi upp brevet för en kompis <3

3or har jobbat med veckans ord och stavat ng-orden som vi hade i läxa. 

Vi har läst kap 26 och kap 27 i läseboken. Nu läser vi två kapitel så att vi läser ut boken innan sommarlovet. Vi gick igenom ord och begrepp.

Musik;

2or har sjungit sommarsånger och en rymdsång “Tellus”

3or har repeterat på sitt orkesterspel och gjort klart sina valsmasker inför uppvisningen den 22/5.

Engelska; 

2or har arbetat med “My favorite clothes” och jobbat med klädord på engelska. Vi frågade varandra; – What are you wearing? I am (I´m)  wearing a….

Vi sjöng en klädsång, repeterade färger och sa vilka kläder vi hade på oss.

3or hade ingen engelska men kommer att få ha dubbelpass de kommande veckorna fram till sommarlovet. :-)

Tema:

2C fortsatte att lära sig om “Livets början…” Vi pratade om Devon, Karbon och Dinosauriernas tid. Vi såg också en film om “Vad är fossil”

 

3C

Vi laddar för experiment…

Vilka saker leder ström? Vi testade många olika föremål.

 

Kulturkvartar; 

2C

A berättade om konstsim. Vi fick lära oss vad man behöver när man ska simma konstsim och vad de olika rörelserna heter. Allt var så intressant.Mot slutet hade A en frågesport så det gällde att ha lyssnat noga. A fick många uppåtpuffar och vi gav henne “two stars and a wish”. Tack A för en kanonbra kulturkvart.

S berättade om sin katt Ricky som hon fick när hon var 4…men vill ha då hon var 3år :-) Vi fick lära oss mycket om vad katter behöver och hur man sköter om dem. Efter sitt fina bildspel hade S en frågesport så det gällde att ha lyssnat noga. S fick många uppåtpuffar och vi gav henne “two stars and a wish”. Tack S för en superbra kulturkvart.

A berättade om Mauritius. Vi fick lära oss mycket om landet b.la vilka språk som de talar, religioner som finns och vad flaggans färger betyder. Efter det fina bildspelet hade A en frågesport så det gällde att ha lyssnat noga. A fick många uppåtpuffar och vi gav honom “two stars and a wish”. Tack A för en toppenbra kulturkvart.

3C

William berättade mycket spännande fakta om valar. Han visade också en film från ett valsafari.

Oscar lärde oss allt om hundar.

3ornas lägerdag i Velamsund; Vi hade en underbar dag som gick alldeles för fort :-)

Hejdå 

från 2C och 3C

 

Det här inlägget postades i Veckansblogg. Bokmärk permalänken. 2 kommentar