Vecka 17 och vecka18 2019

2 kommentarer

Hej, 

Tittut, från och med nu kommer veckorna att se mycket annorlunda ut :-)

Vi 3or lekte födelsedagsleken som heter “Byta namn-leken”.

Den andra leken var Rita och Gissa. Det blev mycket skratt.


Svenska;

2orna  - Vi har jobbat med den nya skrivläxan från förra veckan och med de nya läxorden. Vi fick göra ett test, vi var duktiga sa Jeanette.

Vi har skrivit i helgboken och utvärderat veckan.

3orna – Vi har gjort ett stavningstest på de 10 ord som vi hade i läxa denna vecka (vokalen i)  Vi fick ALLA 10/10, hurra  :-)

Vi har spelat ett ng-ljudsspel. Två fick stava ordet på sin whiteboard och en läste ordet och rättade kamraterna. Sen jobbat vi med de nya ordet som vi ska lära oss utantill, ng-ljudet. Jeanette har gått igenom alla NP-resultaten med oss, det var både spännande och kul.

Vi har läst och pratat om ord och begrepp i kap 25 i Djurspanarna som är nästa veckas läxa.

Matematik; 

2orna Vi har har haft gruppuppgifter. Det var kul :-)

Vi har repeterat 2ans, 5ans och 10ans multiplikationstabeller, det var lätt :-)

 

Musik;

2-3orna sjöng vårsånger inför Valborg. 40 st elever var sedan med och sjöng in våren på Myrsjöns festplats. Oj, vad mycket applåder vi fick <3

3orna spelade även orkesterspel med rythminsrument. Vi har också börjat skapa vår “valsmask” som vi ska ha oss på dansuppvisningen den 22/5. Ni kommer väl? :-)

Tema; 

2C Först gjorde vi EPA (elev, par, alla) på frågan; -Hur ….och var började livet på jorden? Sedan läste Jeanette en text. Vi pratade och jämförde våra svar med texten samtidigt som vi ritade de olika perioderna; Pre- Kambrium, Kambrium, Ordovisium och Silur .

Vi fick lära oss nya ord och begrepp tex  alger (blågröna alger) syre (O), fossiler, trilobiter, ryggradslösa djur, ortoceratiter, maskar, neonöga, maneter, pansarhaj etc…

Allt är sååååå spännande och intressant.

 

SO 

3C

Vi fortsätter att arbeta med tema samhälle.

Förra veckan fick vi besök av en entreprenör.

I tisdags berättade Elliots mamma om sitt yrke som….

…..att vara forskare. Det var mycket spännande och vi fick lära oss mycket om hur man forskar fram nya läkemedel.

NO

Det var riktigt kul att arbeta med elektricitet. Vi lärde oss att en glödlampa har två kontaktställen – bottenplupp och gänga och ett batteri har plus- och minuspol.

Vi gjorde olika kopplingar, t ex ett batteri och en glödlampa.

Vi testade också ett runt batteri, en sladd och en glödlampa.

2C Kulturkvartar;  

Förra veckan fick vi höra; 

J berättade om Höns och ägg, wow inte visste vi att höns behöver så många saker. Vi fick lära oss jättemycket. Mot slutet hade J en frågesport så det gällde att ha lyssnat noga. J fick många uppåtpuffar och vi gav henne “two stars and a wish”. Tack J för en superbra kulturkvart.

G berättade om Sicilien. Vi fick lära oss om mat, kända skådespelare, vulkaner och förstås om Italienska fotbollslag etc. På slutet hade G en frågesport så det gällde att ha lyssnat noga. G fick många uppåtpuffar och vi gav honom “two stars and a wish”. Tack G för en mycket bra kulturkvart.

Denna vecka fick vi höra; 

E berätta om Etiopien och om sin adoption. E delade med sig av sin livshistoria,  inte ett öga var torrt. E berättade så känslosamt och fint för oss alla. Mot slutet kunde vi inte låta bli att ge E en stor gruppkram. Efter sitt fina bildspel hade E en frågesport så det gällde att ha lyssnat noga. E fick många uppåtpuffar och vi gav honom “two stars and a wish”. Tack E för en mycket intressant och känslosam kulturkvart. -Du är verkligen en grym julklapp.

3C Kulturkvartar; 

Pelle berättade om sin resa till London. Vi önskar att vi fick följa med.

Zillah berättade om minigrisar och apor.

Aston pratade om Storbritanniens kulturhistoria; musik, teater, film och sport.

Otto lärde oss hur datorer fungerar.

Fredrik berättade om hammarhajen, som är hans favorithaj.

 

Bild;

2C jobbar vidare med porträtt.

3C gjorde klart blommorna. Tur att eleverna hjälper till…..

Hejdå från

2C och 3C

Det här inlägget postades i Veckansblogg. Bokmärk permalänken. 2 kommentar