Vecka 11 2019

2 kommentarer

Hej alla,

Detta har vi både lärt oss och jobbat med under vecka 11.

Matematik;

2orVi har haft vår första läxförhör med 2:ans tabell på tid, det har gått bra och många tyckte att det var pirrigt men roligt.

Den här veckan har vi tränat på prioriteringsregel. Vi har lärt oss att man räknar multiplikationen först sedan adderar eller subtraherar man. Det var lätt.

 

 

3or

Vi har haft flera nationella prov, de flesta tycker att det är roligt. Förutom det har vi jobbat med klockan, digital tid.

Några elever har bestämt uppgiften till de andra och kontrollerade sedan om det gjorde rätt. Vi hjälpte varandra och lärde av varandra.

 Svenska; 

2or – Vi har skrivit klart våra brevsvar till våra brevkompisar. Nu är det bara att vänta på nästa brevsvar. VI LÄNGTAR REDAN :-)

Vi har BINGLAT

Vi har läst upp våra sammanfattningar om kap 20. Vi har jobbat med läsläxan, kap21.

Vi har börjat högläsa i en ny spådomen om Jack-del 3 som heter “Sjöodjur i Slussen”.

3or - Vi har börjat med NP, det är superkul.

Vi har svarat på varandras frågor om kap 20. Om Jeanette läste upp svaret, då fick vi skriva frågan, det var lite klurigt men roligt.

Vi har läst den nya läsläxan, kap 21 och pratat om ord och begrepp.

Tema; 

2C jobbar några veckor framåt med ämnet vatten – H2O  – vattnets väg – inför Earth hour;

Först fick var och en göra en VÖL – Vad VET jag om vatten? – Vad ÖNSKAR jag veta om vatten? -Vad har jag lärt mig om vatten?  (denna skrivs mot slutet då vi arbetat klart)Vi skrev, läste upp och samtalade om det vi skrivit.

Vi högläste i NO-boken om vatten. Vi pratade om begrepp.

Vi testade ytspänning med fingrarna.

Sedan gjorde vi ett experiment. Vi fick gissa vad som kommer att hända. 1) Vad händer med isbitarna på locket? 2) Vad händer i burken? 3) Vad kommer det finnas under locket?  Vi svarade på whiteboarden. Svaret fick vi efter lektion. :-)

Svaret; Ser ni  här :-)

Kulturkvartar;

2C - I måndags berättade K om sitt besök på en bondgård. Vi fick se många vackra djur och naturbilder från besöket. K att det är hennes morbror som har bondgården. Vi fick veta vilka djur som finns på gården och hur ett renhorn ser ut. Tack K för en trevlig kulturkvart. Vi gav K många fina uppåtpuffar och “Two stars and a wish”.

I torsdags berättade L om Portugal. Vi fick veta fakta om landet och om L´s favoritmat och favoritrestaurang i Portugal. Vi fick också lära oss att “hej” sägs och låter olika beroende om man är en kille eller en tjej som hälsar. Tack L för en bra kulturkvart. Vi gav L många fina uppåtpuffar och “Two stars and a wish”.

 

Diamantfest i 2C;

Vi har idag haft vår belöningsfest. Vi valde temat “sport och aktivitet” . Den blev superlyckad. Vi lekte lekar, dansade, skrattade och bara myste tillsammans. Se några härliga bilder här.

Invägning av gotterna…max 100g/pers. Vi tackar för allt “extragott” som skänktes medvetet till oss <3

Dags för pardans. Stickorna bestämde paren.

 

Hejdå från

klasserna 2C och 3C

 

Det här inlägget postades i Veckansblogg. Bokmärk permalänken. 2 kommentar