Vecka 10 2019

1 kommenter

Hej,

Välkomna tillbaka efter sportlovet.

Vi har rivstartat veckan med dessa kunskaper :-)

Henrik, som arbetar här på skolan med  b.la att ansvara för klubben, rastverksamheten och med våra redskapsbodar, kom och informerade oss om våra nya redskapsbodar. Vi fick veta vad som finns i dessa bodar och hur vi använder lekredskapen och att alla hjälps åt med att plocka in sakerna som man lånat. Gäller inte bara på raster utan även när man blir hämtad och är på väg hem för dagen.

Vi har firat några födelsedagar och lekt en lekt som heter “Inte nudda vägg”. Den är lite läskig, men kul.

Alla lag fick lika många poäng efter den första omgången.

Svenska; 

2or  Vi har läst våra sammanfattningar om läxan kap 19. Vi har läst det nya kapitlet kap 20 och skrivit ner nya stödord till texten.

Vi har läst våra brev, det var superkul att få brevsvar från elever i Fredriksbergs skola.  Vi har börjat skriva svar.

Vilken lyx med massa brevpapper. Dessa papper och kuvert fick vi av en mamma i klassen <3

Vi har skrivit i vår helgbok och vi har läst i våra biblioteksböcker.

3or  Vi har läst igenom våra texter om “När jag vann”. Vi har läst kap 19 och skrivit tre frågor till texten. Vi läste upp frågorna och svarade på whiteboarden.

Vi har läst kap 20 och pratat om ord och begrepp och om hur vi skriver frågor till texten.  På ytan (svar i texten), under (ledtrådar i texten) och på djupet (livs/erfarenhetsfråga) Det är veckans nya läs och skrivläxa.

Vi har jobbat vidare med kort och lång vokal. Vi har tränat mer på att stava med dubbeltecken och ord med -ck. Det var kul!

Matematik; 

2or

Vi har arbetat med kommutativa lagen med multiplikation. Det betyder att faktorerna byter plats med varandra men svaret – produkten blir samma. Så 2 x 3 = 6 och 3 x 2 = 6.

Vi har tränat på 2:ans, 5:ans och 10:ans multiplikationstabeller på olika sätt, t ex genom att rita bilder, spela spel, tävlingar och arbete i boken. De flesta tyckte att det var både lätt och roligt med multiplikation.

Här räknar vi 0 x 10 = 0…lätt

6 x 10 = 60…lätt

Vi tävlade i grupper. Det bordet som visade rätt svar först fick en poäng.

Räknemästarna fick visa sina kunskaper i multiplikation. Den som suddade ut rätt svar först fick en poäng.

3or

Har arbetat med bråk och problemlösning. Vi har äntligen börjat med digital tid. Det var kul.

Musik; 

Vi har fått lyssnat på de 12 finalbidragen och fått röstat på vilken låt som vi tycker ska vinna Melodifestivalen nu på lördag. I båda klasserna vann låt nr 5 “On My Own” med Bishara med klar marginal. Tvåa kom låt nr 3 “Hello” med Mohombi och på delad tredjeplats kom låt nr 7  “Chasing River” med Nano och låt nr 8 “Hold You” med Hanna Ferm och Liamoo. På fjärdeplats kom låt nr 2 “Torn” med Lisa Ajax.

På lördag får vi se om vi hade rätt och om RÄTT LÅT VANN :-) ))

(se två av röstlapparna här)

Tema; 

2C I onsdags avslutade vi temat “Kraft och Rörelse”. Vi provade vilket material som hade hög (HF ) och låg friktion (LF) i vår lilla backe. Vi delade in oss i små grupper. Först förutspådde vi och sedan testade vi om det var HF eller LF. Vi hade rätt varje gång :-)  Det var superkul.

 

 

3C

Vi åkte skridskor….

Le!

Lyft upp ett ben!

Vinka!

Kulturkvartar; 

2C I veckan fick vi förmånen att lyssna på fyra mycket spännande och bra kulturkvartar.

Först ut var L som berättade om spelet “Fortnite”. Han visade hur man spelar och vad som är viktigt att tänka på. Det var mycket intressant. Man behöver inte skjuta någon i spelet utan man kan bara gömma sig och överleva i spelet. Vi gav L fina uppåtpuffar med “Two stars and a wish”, Tack L.

I tisdags var det S tur, hon berättade om sina raskatter. Vi fick b la lära oss att de gillar att äta torrfoder och dricka vatten, inte mjölk som många tror. De sover 13-16 tim per dag. På slutet hade S en frågesport så det gällde att vi hade lyssnat noga. Vi gav S många uppåtpuffar med “Two stars and a wish”, Tack S.

I onsdags fick vi höra N kulturkvart. Han berättade om också om spelet “Fortnite”, så nu vet vi ännu mer om spelet. Vi fick b la veta att skaparen av spelet heter Durran Sugg. Efter sin presentation fick vi svara på frågor, det gällde att vi varit uppmärksamma på det N berättat om. Vi gav N många uppåtpuffar med “Two stars and a wish”, Tack N.

Idag fredag har V berättat om guldhamstrar. Vi fick lära oss om hur man sköter en guldhamster, vad den äter och hur man gör för att den ska trivas. Vi visste inte att det var olagligt att ha två vuxna hamstrar i samma bur. Nu vet vi. :-) Vi gav V många uppåtpuffar och med “Two stars and a wish”, Tack V.

Bild; 

2C fick prova på att vara modeskapare där form och kläder var i fokus.

Hejdå från

2C och 3C

 

Det här inlägget postades i Veckansblogg. Bokmärk permalänken. 1 kommentar