Vecka 50 och sista inlägget för denna termin och år.

0 kommentarer

Hej, 

Wow, vilket fint luciatåg vi fick se av alla treorna, både i Bookyrka och här på skolan.

87 elever sjöng så härligt och bra och därmed förde de den fina luciatraditionen vidare på här skolan. Inte ett öga var torrt….

Så här fin blev vår Nämdö-kluster-gran, skapad av elevernas egna händer.

Även denna vecka hängdes det upp nya spännande gåtor i vårt fina silverträd.

I onsdags bjöd skolan oss på julbord.

Vi har det lyxigt på vår skola, med världens bästa (enligt oss) skolmat-team :-)

I veckan fick vi besök av Nacka musikskola. De visade oss instrumenten Fiol och Cello. De spelade upp tre fina jullåtar för oss.

OBS att de har platser kvar i sina spelgrupper.Någon som är intresserad av att börja?

På Luciadagen fick vi inte bara höra fin sång av treorna utan skolan bjöd även på en smarrig lussekatt och en saftig mandarin.

Adventssamlingarna fortsätter och eleverna får fina böcker att läsa under jullovet. (book recycling)

Matematik; 

2orna 

Vi har repeterat addition och subtraktion med tiotalsövergång. Eftersom det är snart jul gjorde vi många roliga jul-uppdrag.

Det blev tomte-spel, rita en snögubbe, julkorsord, jul-ordfläta och mycket annat.

Slöjd 

3C  Visst har vi gjort fina gosedjur.

 Svenska;

2or har jobbat i Zick Zack-boken och läst i vår läsebok. Vi har också jobbat med årets sista svenskaläxa. Nu hoppas fröken på att läsning även sker hemma trots jullov. Läsning är ingen läxa, läsning är en livskunskap säger Jeanette <3 Därför blir det ett julläsbingo till alla för att hålla igång läsningen.

Pricken har skickat en hälsning från Grand Canaria. Pricken har blivit väl omhändertagen och fått smaka på glass och sett härliga pooler och hav. Nu åker Pricken vidare på nya äventyr.

Men åhh så roligt, nu kom en ny hälsning från Pricken. Hans nästa äventyr blev till London. Någon tog med Pricken på en konferens om hur poliser arbetar i London. Wow, så spännande. Av sekretesskäl fick ingen bild tas där på plats men en bild från den stora flygplatsen Heathrow blev det.

Efter att ha suttit på flygplatsen ett tag så tog till slut några barn hand om honom. Det var en pojke och flicka som skulle resa ensamma till Genéve. Nu väntar vi med spänning på vad Pricken får vara med om i Genéve och vad nästa äventyr i så fall blir.  :-)

 Prickens resesällskap till Genéve.

Matterhorn (Den ser ut som en Toblerone och kallas även för “Tobleronetoppen”) Av Alpernas alla toppar över 4000 meter är Matterhorn ett av de svåraste bergen att bestiga.

Vi har kikat på kartan var Grad Canaria,  London och Genéve ligger.

Men oj vilket äventyr Pricken får vara med om…Innan vi slutade idag kom nya bilder och information om vad Pricken gjort. Han fick följa med någon som arbetade på flygplanet och åka ner från Genéve till Barcelona. Barcelona ligger i Spanien.

Se fler härliga bilder här;

Nu var han visst tillbaka i Genéve igen för att hitta en ny resekompis. Heja Pricken och lycka till med dina fortsatta äventyr.

3or jobbade också med årets sista läxa. Vi jobbade i par och skrev fina tydliga svar i vårt häfte. Nu hoppas fröknarna på att läsning även sker hemma trots jullov. Läsning är ingen läxa, läsning är en livskunskap säger Jeanette<3  Därför blir det ett julläsbingo till alla för att hålla igång läsningen.

Vi har läst en faktatext om julgranen. Sedan fick vi skriva ner en egen faktatext av de stödord/nyckelord som vi tillsammans skrev ner. Några fick även läsa upp sin text.

Engelska; 

2orna har skrivit och ritat sina wishes till Santa Claus.

 

Alla fick läsa upp; “I wish a/an…”

3orna har också skrivit sina wishes till Santa Claus.

Nästa vecka ska alla få läsa upp för varandra; “I wish a/an…”

Tema;

Vi 3or forskar om djur. Idag har vi målat våra djur i naturlig storlek.

Lucia; 3orna var fantastiska.:-)

 

NU vill vi önska Er Alla 

EN GOD JUL OCH ETT GOTT NYT ÅR  

från

klasserna 2C och 3C, lärare och pedagoger <3

 

Det här inlägget postades i Veckansblogg. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar