Vecka 48 2018

1 kommenter

Hej alla, 

Vi har kul och lär oss mycket i skolan <3

Svenska; 

2or har färglagt och skrivit 4 st fina egenskaper om en kompis på en papperskula. Dessa kulor ska vara vår adventskalender. Eftersom det bara är 24 dagar i en kalender kommer vi vissa dagar att läsa upp två kulor,  vi är ju 29 elever i klassen <3

Vi har jobbat med helgboken, läst nya läxan och gjort ett läs-ordförståelsetest på iPaden. Det var superkul.

Nu är Pricken resklar med informationslapp och allt. LYCKA till PRICKEN.

(En klasskompis tar nu med Pricken på sin semesterresa och sedan sätts Pricken på en annan plats och hoppas bli hittat av någon vänlig själ….)

I torsdags fick Jeanette och klass 2C ett brev. När vi läste brevet var det från en fröken i Hallsberg som heter Jenny, hon är fröken i en 2a med 25 elever. Hon och hennes klass frågar oss om vi vill bli deras brevvänner. Det vill vi såklart <3

Vi ska börja med att skriva handskrivna brev, sen blir det digitalt och slutligen ska vi ha facetime med varandra. Gissa vad mycket nya kunskaper vi kommer att få med detta läs/skrivjobb.

I veckan fyllde en klasskompis år. Då gör vi alltid samma sak. Först får hen berätta om sin önskepresent (som hen ritat själv i ett papperspaket) Sedan sjunger vi och därefter leker vi en födelsedagslek. Återigen blev det den populära “suddigummi duellen” som är både kul och svår.

 .

Grattis även till Jack som fyllde i 3C

3or har redovisat sina sammansatta ord-sagor. Sagorna är riktigt roliga att lyssna på, för lite tokiga är de. Ha ha ….Vi fortsätter med detta i nästa vecka.

Några elever jobbar med att avsluta sina sagor från åk 2 till Nacka Stories. De har skrivit många sidor och böckerna blir så bra.

Vi har läst det nya kapitlet i Djurspanarna, kap 12 och gjort ett läsförståelse test samt stavningstest (denna gång för åk 3, förra var för åk 2) . Vi blir verkligen testvana, vi gillar tester och sen så tränar vi ännu mer på det vi behöver lära oss  :-)

Matematik;

2or

Vi började med att lägga tal i 30- rutan med hjälp av tiotal och ental. Här ser ni 28.

Vi har tränat på att räkna med addition med tiotalsövergång  28 + 5 = 28+ 2 + 3 =


Sedan har vi tränat på whiteboardstavlor. Vi adderar till hela tiotalet först, adderar resten sen.

Det var kul att leka – “sortera siffror”.

  

Vi kan fem i halv och fem över halv på klockan.

Att räkna på miniräknaren är kul.

Vi 3or har också räknat med miniräknaren.

Musik; 

2or sjöng advent och julsånger.

3or övade på luciasångerna. Vi fick lite bakläxa på att kunna texterna utantill. Därav ingen skrivläxa denna vecka, vi ska öva på luciasångtexterna istället. Heja oss <3

Vi har städat och pyntat inför advent.

Ledningen har b la  köpt superfina ljusstakar i varje klusterkorridorer :-)

Vi har gjort ett eget jul-silverträd. På den kommer det att hängas upp kulor med en gåta på som eleverna får lösa tillsammans eller själva om de vill . Nedräkningen börjar….:-) 

Ha en skön helg och trevlig första advent

önskar elever, fröknar och pedagoger i klasserna

2C och 3C

 

 

 

Det här inlägget postades i Veckansblogg. Bokmärk permalänken. 1 kommentar