Vecka 47 2018

3 kommentarer

Hej, 

Detta har vi lärt oss i veckan. 

Matematik;

2or

Den här veckan har vi tränat på att räkna med addition och subtraktion inom 0-100. Vi har lärt oss vilka hela tiotal är. På bilden ser ni en fågelmamma och fågelpappa med sina fågelungar. Fågelungarna hade lappar med tal som skulle bilda ett helt tiotal med mammans eller pappans tal. T. ex. mamma hade 4 då hade fågelungarna 16, 36 osv.

Den här veckan har vi tränat på klockan, nästan hela klockan. Det vi har kvar är fem i halv och fem över halv, det tar vi nästa vecka. Det är bra om alla tränar på klockan till man kan det.

 3or

Har tränat på addition och subtraktion med växling. Det gick superbra att lära sig växling över noll och t o m två nollor.

Här har vi ett gäng med lyckliga elever som kan det!

Svenska;

2or 

Vi har skrivit ihop en text som ska sitta på vår resande nalle. Vi har läst kap 11 och lärt oss olika ord och begrepp. Vi har jobbat med skrivläxan och läst upp våra frågor. Alla fick svara på sin whiteboard.

På samlingen fortsätter vi lära oss hur man skriver datum.

Vi har skrivit i helgboken och svarat på skolans trivselenkät.

3or

Vi har jobbat med skrivläxan och läst det nya läxkapitlet för denna vecka. Vi lärde oss om tranan.

Några elever som inte är klara med sin saga på iPaden till Nacka Stories har fått jobba med den. En ny saga ligger redan upp där, kul.

Några andra elever har jobbat med sammansatta ord. Vi har fått gjort en saga/berättelse av de olika orden. Den ska vi läsa upp i nästa vecka. Det var kul.

Vi har gjort ett läxstavningstest på vanliga ord som börjar på bokstaven Kk. Orden kanske och känner var svårast att stava till. Men nu har vi tränat på dessa ord. :-)

Engelska; 

2or  Vi läste texten som ska hänga på vår Nalle som vi ska skicka iväg ut på äventyr. Texten är både på svenska och på engelska.

Vi har döpt vår nalle. Det var många bra namnförslag. Vi fick rösta och det var namnet PRICKEN som vann :-)

3or

Vi spelade varandras “Feelings-memoryspel”. Det var lärorikt och kul. Sen fick vi skriva en utvärdering av detta arbete. Vi gav denna uppgift 10/10 :-)

Musik; 

2or

Vi har sjungit sånger från Astrid Lingrens olika filmer. (ex Pippi Långstrump. Griseknoen, Pilluttasången, Fattig bondräng, Sjörörvar Fabbe….) Vi sjunger fint säger Jeanette.

3or

Vi har sjungit Luciasångerna. Idag fick vi prova att sjunga utan att se texten på några sånger. Det gick lagom bra. Vi måste träna mer på att kunna texten utantill säger våra musikfröknar.

Tema

2C

Vi repeterade de sju världsdelarna och sen lärde vi oss de olika väderstrecken Norr, Söder, Väster och Öster. Vi har lärt oss var Nordpolen och Sydpolen finns på vår jord och att det finns en linje som heter Ekvatorn. Nära ekvatorn är vattnet varmt och längre bort är det kallt ja t.o.m fruset vatten. Vi fick rita och skriva i vår temabok. Vi har också skrivit in alla led från “jag till Universum” :-)

3C

Vi fortsätter att jobba med forntiden på so. Vi tittar på filmer, läser texter och svarar på frågor.

På no forskar vi om svenska djur. Snart är vi klara med våra böcker och börja med att rita djuren i naturlig storlek.

Bild 2C -  Penselmålning med vattenfärg- tema mönster med varma och kalla färger.

P.U.H.

Det var roligt.

Gemensam lek 

 Födelsedagsleken

Hejdå

från 2C och 3C 

Det här inlägget postades i Veckansblogg. Bokmärk permalänken. 3 kommentar