Vecka 46 2018

1 kommenter

Hej, 

Detta har vi jobbat med i veckan. 

Svenska; 

2or Vi har arbetat med läxan och läst den nya läsläxan, kap 10. Vi har skrivit i helgboken och jobbat med “barnboksveckan”, Vi fick lära oss mer om vår mest kända barnboksförfattare Astrid Lindgren (se bilder lite längre ner…)

3or

Vi har gjort ett större stavningsstest, det var 28 olika ord. Testet var de mest vanliga ord som man ska kunna stava i  åk 2. Det var roligt. Jeanette säger att vi är duktiga.

Vi har arbetat med skrivläxan och läst nya kapitlet i Djurspanarna.

Vi har repeterat och lärt oss mer om vad sammansatta ord är. Jeanette sjöng en sång. “Har du sitt min nyckel, nyckel, nyckel..Jag vet inte var den är någonstans…..osv”

Matematik;

2or har tränat på att visa hur man löser problem. De ritade en matematisk bild, skrev ett matematiskt uttryck och skrev svar. Det var lätt.

 


Den här veckan har vi även tränat på klockan. Vi har repeterat halv och lärt oss kvart över och kvart i samt fem över och fem i.

3or 

har tränat på taluppfattning inom talområdet 0-1000. Vi har övat på talkompisar, tal som kommer före och tal som kommer efter.

Vi ritade tal i talhuset samt jämförde talen med hjälp av tecken “mindre än”, “lika med” och “större än”. Allt var sååå lätt!.

Vi har även spelat olika mattespel som t ex “Rik och fattig” spel.

Engelska; 

2or Vi hade ingen engelska för vi hade diamantfest.  :-)

3or

Vi har fortsatt arbetet med feelings. Vi fick göra ett memoryspel med orden i iPaden. Vi fotade, skrev och spelade in det engelska ordet. Det var superkul. Vi spelade varandras spel.

Tema;

2C – Barnboksveckan – Astrid Lindgren-

Vi läste en text om henne. Vi skrev en faktatext om henne. Vi har lyssnat på hennes berättarröst och på en kort Emil i Lönneberga berättelse.

Vi har fortsatt temat – Jordgloben, Världshaven och Världsdelarna-

Vi lärde oss att det finns 7 st världsdelar. Vi klistrade in en karta i temaboken och så skrev vi vad världsdelarna heter. Vi målade temabokens framsida.

 

2C Slöjd - Nu har den blåagruppen haft sina extraslöjdtimmar med bästa träslöjdsläraren Helena.M. Se så fina minnesklämmor de gjort.

2C – “Gosedjurs-Diamantfest”

 Invägning- max 100g godis.

All övervikt går som vanligt till fröken  :-)

Lekledarna berättar hur denna lek går till…..

 Pardans…

Veckan har varit bra och gått väldigt fort.

Hejdå från

2C och 3C

 

Det här inlägget postades i Veckansblogg. Bokmärk permalänken. 1 kommentar