Stenkoll i labyrinten

0 kommentarer

Hej alla stendöda semesternjutare!

Vi har nu en bloggpaus efter ett stenhårt arbetspass ute i stenlabyrinten i ur och skur. Med stövlar och spadar i högsta hugg har vi grävt upp stenar som suttit stenhårt i marken. Sa du sten? Ja, vi sa sten. Det är det vi har jobbat med de senaste dagarna. Stenlabyrinten ligger bara ett stenkast från huvudbyggnaden på Myrsjöskolan. Vi förbättrade labyrinten genom att utöka den med stenar som tidigare lossnat och slängts i skogen. Vi har helt enkelt grävt upp och grävt ned stenar där det har saknas för att göra den fulltalig.

Barnen kommer att älska labyrinten – det är vi stensäkra på!
Hälsningar från tre stencoola tjejer!

Camilla, Johanna och Lovisa

PS. Tiden går fort när man gräver gropar!

Bakom sifferormen kikar den övervuxna och halvtrasiga stenlabyrinten fram.

Om skolgardsprojektet

Med hjälp av många engagerade ungdomar, lärare, elever, rektorer, tjänstemän samt ytterligare arbetsledare hoppas jag göra mång skolgårdar och förskolegårdar i Nacka mer välkomnande, kreativa och stimulerande att vara på. I Skolgårdsprojektet kommer vi exempelvis att locka fåglar och insekter genom att sätt upp fågelholkar och plantera fjärilsrabatter. De kan ge barnen fascinerande naturupplevelser som i sin tur leda till mer miljömedvetna invånare. Genom att måla olika pedagogiska asfaltmönster (ex. en alfabetsorm) sätter vi färg på en grå gård och kan bland annat stödja barn med inlärningssvårigheter. Vi målar även fantasifulla fasadmotiv, sätter upp välkomnande entréskyltar, bygger samlingsplatser och labyrinter, rensar ogräs, förbättringsmålar lekstugor och övrigt som bidrar till att utemiljön känns mer spännande, ombonad och välkomnande. Vi vill uppmuntra till ett samhälle med delaktighet i och stolthet över våra gemensamma utemiljöer! Mer information om skolgårdsprojektet hittar du på www.instagram.com/skolgardsprojektet eller på www.nacka.se/sommarjobb Vill du komma i kontakt med oss som arbetar med Skolgårdsprojektet i Nacka så skicka ett mail till feriejobb@nacka.se
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar