Skolgårdsprojektet ur unga ögon

0 kommentarer

En solig måndagsmorgon så samlades alla ivriga men förväntansfulla ungdomar vid betonghusen i Ektorp, vi hade blivit lyckligt lottade som hade fått tillfället att arbeta för Nacka Kommun sommaren 2014.
Spänningen, nervositeten och nyfikenheten låg i luften medan vi ungdomar väntade på att bli inkallade, dörren öppnades och där stod en av våra härliga arbetsledare som alltid hade ett leende att komma med. Vi blev presenterade inför varandra och fick chansen att mingla med alla andra, man fick direkt nya vänner men samtidigt så var det många man kände sedan tidigare.
Vi delades upp i två små grupper där arbetskollegor och arbetsledare blev presenterade ännu en gång, fick vi äran att ha Roni som arbetsledare, förväntningarna inför dem nästkommande veckorna ökade då ledarna utlovade gemenskap och underhållning som ett pris för hårt arbete.

Första dagen på arbetsplatsen var en målnig tisdag, vi fick nu reda på vart vi skulle befinna oss de nästkommande veckorna. Och allting blev så mycket klarare.
Alfabetsorm skulle målas, bilvägar skulle konstrueras, skyltar skulle målas ett fotbollsmål och en bensinmack skulle snickras, en hel betongvägg skulle målas och bli stylad med motiv, vägvisar skyltar skulle målas och hängas upp.
Ibland fick man jobba solo men oftast så var man en grupp på två till tre personer som arbetade tillsammans, vi var glada för att få möjligheten att arbeta då detta triggade oss när vi utförde våra extraordinära arbeten.
Luncherna spenderades med ett stort gemenskap, många roliga samtalsämnen och mycket utbyten av visdom, under rasterna spelade vi mycket fotboll det tyckte vi alla var super roligt.

Allt som vi skulle hinna med hann vi med tack vare en stark sammanhållning som skapades i gruppen, vi är väldigt tacksamma och glada speciellt efter att vi har sett barnen leka med det vi åstadkommit, man kunde se barnens ”happiness” i deras uttryck och kroppsspråk.
Vi hade starkt rekommenderat detta jobb till andra ungdomar i vår ålder.
Tack så otroligt mycket för de senaste tre veckorna Nacka Kommun!

Skriven av: Filip, Hampus, Fredrik, Hussain, Nicko, Morteza

Om skolgardsprojektet

Med hjälp av många engagerade ungdomar, lärare, elever, rektorer, tjänstemän samt ytterligare arbetsledare hoppas jag göra mång skolgårdar och förskolegårdar i Nacka mer välkomnande, kreativa och stimulerande att vara på. I Skolgårdsprojektet kommer vi exempelvis att locka fåglar och insekter genom att sätt upp fågelholkar och plantera fjärilsrabatter. De kan ge barnen fascinerande naturupplevelser som i sin tur leda till mer miljömedvetna invånare. Genom att måla olika pedagogiska asfaltmönster (ex. en alfabetsorm) sätter vi färg på en grå gård och kan bland annat stödja barn med inlärningssvårigheter. Vi målar även fantasifulla fasadmotiv, sätter upp välkomnande entréskyltar, bygger samlingsplatser och labyrinter, rensar ogräs, förbättringsmålar lekstugor och övrigt som bidrar till att utemiljön känns mer spännande, ombonad och välkomnande. Vi vill uppmuntra till ett samhälle med delaktighet i och stolthet över våra gemensamma utemiljöer! Mer information om skolgårdsprojektet hittar du på www.instagram.com/skolgardsprojektet eller på www.nacka.se/sommarjobb Vill du komma i kontakt med oss som arbetar med Skolgårdsprojektet i Nacka så skicka ett mail till feriejobb@nacka.se
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar