En uppdatering i högsommarvärmen

0 kommentarer

Jenny: Hej! Vad heter ni och vilken förskola har ni jobbat på?

Nimo, Hodan: Hej! Vi heter Nimo och Hodan! Den förskola vi jobbade på nu i sommar heter Långsjöns förskola.

Jenny: Hur länge jobbade ni? Alltså antal timmar per dag och under hur många veckor?

Nimo, Hodan: Vi jobbade sex timmar per dag i tre veckor.

Jenny: Vad har ni fått göra under dessa veckor?

Hodan: Vi har gjort asfaltsmålningar och har målat olika skyltar som ska hängas upp på gården. Exempelvis välkomstskyltar och tema-skyltar för odling och vattenlek.

Jenny: Åh har det varit kul?

Hodan: Ja jag tycker det varit väldigt kul att måla skyltar.

Jenny: Vad gjorde de andra i er grupp?

Nimo, Hodan: De förberedde skyltarna vi målade, genom såga, slipa, borra och grundmåla dem. De har också snickrat, vattnat och rensat upp på gården.

Jenny: Skulle ni vilja jobba här igen?

Nimo, Hodan: Ja, varför inte, det har varit kul.

Jenny: Skulle ni rekommendera jobbet till andra?

Nimo, Hodan: Ja, för att det var kul och andra bör testa det!

Om skolgardsprojektet

Med hjälp av många engagerade ungdomar, lärare, elever, rektorer, tjänstemän samt ytterligare arbetsledare hoppas jag göra mång skolgårdar och förskolegårdar i Nacka mer välkomnande, kreativa och stimulerande att vara på. I Skolgårdsprojektet kommer vi exempelvis att locka fåglar och insekter genom att sätt upp fågelholkar och plantera fjärilsrabatter. De kan ge barnen fascinerande naturupplevelser som i sin tur leda till mer miljömedvetna invånare. Genom att måla olika pedagogiska asfaltmönster (ex. en alfabetsorm) sätter vi färg på en grå gård och kan bland annat stödja barn med inlärningssvårigheter. Vi målar även fantasifulla fasadmotiv, sätter upp välkomnande entréskyltar, bygger samlingsplatser och labyrinter, rensar ogräs, förbättringsmålar lekstugor och övrigt som bidrar till att utemiljön känns mer spännande, ombonad och välkomnande. Vi vill uppmuntra till ett samhälle med delaktighet i och stolthet över våra gemensamma utemiljöer! Mer information om skolgårdsprojektet hittar du på www.instagram.com/skolgardsprojektet eller på www.nacka.se/sommarjobb Vill du komma i kontakt med oss som arbetar med Skolgårdsprojektet i Nacka så skicka ett mail till feriejobb@nacka.se
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar