Kära Bloggen

0 kommentarer

Ninni och Cornelia här.

Nu har vi avslutat vårat projekt på Ektorps skola och Östbacka förskola. Vi har utfört en hel del asfaltsmålning, lekplatser åt barnen så som stall och kök/kiosk, buskklippning och massa mer. På våra varmaste dagar har vi såklart roat oss med färg- och vattenkrig.

Vi anser att Skolgårdsprojektet är ett strålande projekt som bidrar till en trivsam skolgård med leklust! Vi är alla eniga om att vår insats har gett resultat med positiva feedbacks från personalen på skolan. Våra tre veckor har gått så himla snabbt, vi önskar att vi hunnit med mycket fler saker.

Vi vill tacka för våra veckor här och till sist men inte minst tacka vår arbetsledare Erika för att ha varit en bra ledare. Vi vill även tacka våra medarbetare och lycka till i framtiden.

Om skolgardsprojektet

Med hjälp av många engagerade ungdomar, lärare, elever, rektorer, tjänstemän samt ytterligare arbetsledare hoppas jag göra mång skolgårdar och förskolegårdar i Nacka mer välkomnande, kreativa och stimulerande att vara på. I Skolgårdsprojektet kommer vi exempelvis att locka fåglar och insekter genom att sätt upp fågelholkar och plantera fjärilsrabatter. De kan ge barnen fascinerande naturupplevelser som i sin tur leda till mer miljömedvetna invånare. Genom att måla olika pedagogiska asfaltmönster (ex. en alfabetsorm) sätter vi färg på en grå gård och kan bland annat stödja barn med inlärningssvårigheter. Vi målar även fantasifulla fasadmotiv, sätter upp välkomnande entréskyltar, bygger samlingsplatser och labyrinter, rensar ogräs, förbättringsmålar lekstugor och övrigt som bidrar till att utemiljön känns mer spännande, ombonad och välkomnande. Vi vill uppmuntra till ett samhälle med delaktighet i och stolthet över våra gemensamma utemiljöer! Mer information om skolgårdsprojektet hittar du på www.instagram.com/skolgardsprojektet eller på www.nacka.se/sommarjobb Vill du komma i kontakt med oss som arbetar med Skolgårdsprojektet i Nacka så skicka ett mail till feriejobb@nacka.se
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar