Årets deltagare i Skolgårdsprojektet!

1 kommenter

Skolgårdsprojektet har legat lågt under pågående planeringsfas, men nu är det dags att annonsera årets deltagare i projektet! Det är en relativt stor skara skolor och förskolor som är med i år, och anledningen till det är att vi håller på att utveckla Skolgårdsprojektet till en åretruntverksamhet.

Förskolor som får besök enligt det traditionella Skolgårdsprojektet, dvs där vi jobbar intensivt under 3v i sommar är:

Vårgärdets förskola
Älta gårds förskola
Solängens förskola
Igelboda förskola

 

Skolor som får besök är:

Fisksätra skola
Ektorps skola
Lännersta skola
Myrsjöskolan (högstadiet!)

De förskolor /skolor som inleder samarbete med oss, som vi tänk antingen besöka i sommar till viss del, alternativt jobba vidare på under året på ett eller annat sätt är:

Da Vinci fsk
Växthusets förskola
Universums förskola
Långsjöns fsk
Östbacka fsk
Barkbåtens fk
Bergatrollets fk

I sommar kommer vi även till viss del att bistå med skötsel i Nacka Skol- och Hälsoträdgård, vars anläggning kommer igång i år!

Vi ser fram emot året som kommer, med alla möten och samarbeten, nya idéer, förhoppningsvis mycket vackert väder och väldigt många nöjda skolor och förskolor!

Hälsningar från Skolgårdsprojektet

Om skolgardsprojektet

Med hjälp av många engagerade ungdomar, lärare, elever, rektorer, tjänstemän samt ytterligare arbetsledare hoppas jag göra mång skolgårdar och förskolegårdar i Nacka mer välkomnande, kreativa och stimulerande att vara på. I Skolgårdsprojektet kommer vi exempelvis att locka fåglar och insekter genom att sätt upp fågelholkar och plantera fjärilsrabatter. De kan ge barnen fascinerande naturupplevelser som i sin tur leda till mer miljömedvetna invånare. Genom att måla olika pedagogiska asfaltmönster (ex. en alfabetsorm) sätter vi färg på en grå gård och kan bland annat stödja barn med inlärningssvårigheter. Vi målar även fantasifulla fasadmotiv, sätter upp välkomnande entréskyltar, bygger samlingsplatser och labyrinter, rensar ogräs, förbättringsmålar lekstugor och övrigt som bidrar till att utemiljön känns mer spännande, ombonad och välkomnande. Vi vill uppmuntra till ett samhälle med delaktighet i och stolthet över våra gemensamma utemiljöer! Mer information om skolgårdsprojektet hittar du på www.instagram.com/skolgardsprojektet eller på www.nacka.se/sommarjobb Vill du komma i kontakt med oss som arbetar med Skolgårdsprojektet i Nacka så skicka ett mail till feriejobb@nacka.se
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken. 1 kommentar