Slutspurt på Bågens förskola

0 kommentarer

Hej alla glada!
Nu är sommarvärmen äntligen här!

Nu är vi inne på sista veckan här på Bågens förskola. Tiden har bara rusat förbi men ändå har vi lyckats hinna med en hel del, trots det ostadiga vädret. Idag har det varit riktigt varmt och soligt så många projekt som involverar målning utomhus har gjorts under dagen. Nedan visas några av projekten vi gjort:

Sofia gör kiosken på lilla gården till en riktig glasskiosk med priser, smaker och glassar förstås!

Grillen piffas till av Hermon med färg och former

Förrådsdörrarna får sig ett lyft med motiv på spadar och hinkar av Emil

Utemöblerna har oljats in av Johan och Isac

Borden i sandlådan får ny färg här av Johan

Jenny förgyller sagotronen med guldfärg

/Sara

Om skolgardsprojektet

Med hjälp av många engagerade ungdomar, lärare, elever, rektorer, tjänstemän samt ytterligare arbetsledare hoppas jag göra mång skolgårdar och förskolegårdar i Nacka mer välkomnande, kreativa och stimulerande att vara på. I Skolgårdsprojektet kommer vi exempelvis att locka fåglar och insekter genom att sätt upp fågelholkar och plantera fjärilsrabatter. De kan ge barnen fascinerande naturupplevelser som i sin tur leda till mer miljömedvetna invånare. Genom att måla olika pedagogiska asfaltmönster (ex. en alfabetsorm) sätter vi färg på en grå gård och kan bland annat stödja barn med inlärningssvårigheter. Vi målar även fantasifulla fasadmotiv, sätter upp välkomnande entréskyltar, bygger samlingsplatser och labyrinter, rensar ogräs, förbättringsmålar lekstugor och övrigt som bidrar till att utemiljön känns mer spännande, ombonad och välkomnande. Vi vill uppmuntra till ett samhälle med delaktighet i och stolthet över våra gemensamma utemiljöer! Mer information om skolgårdsprojektet hittar du på www.instagram.com/skolgardsprojektet eller på www.nacka.se/sommarjobb Vill du komma i kontakt med oss som arbetar med Skolgårdsprojektet i Nacka så skicka ett mail till feriejobb@nacka.se
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar